Bitcoin’de (BTC) Bu Metrik İki Yılın Zirvesinde! Şimdi Neler Olacak?

Bitcoin’de (BTC) Bu Metrik İki Yılın Zirvesinde! Şimdi Neler Olacak?

Kripto para piyasaları, toplam kapitalizasyonun 2 trilyon dolara yaklaşmasıyla iki yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.
  • Haber Merkezi
  • 13.02.2024 - 09:45
  • Güncelleme : 13.02.2024 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş
Kripto para piyasaları, toplam kapitalizasyonun 2 trilyon dolara yaklaşmasıyla neredeyse iki yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Bitcoin’in bu hafta 50.000 doları aşmasıyla desteklendiler ve bu durumda analistlere, bir kripto para boğa koşusu senaryosunda işlerin bu sefer neden farklı olduğuna dair spekülasyonlar için bol miktarda katkı sağladı.

Kripto Paralarda Zirve Veri

Kripto piyasasının kapitalizasyonu, her şeyin çok farklı göründüğü Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesi olan 1,97 trilyon dolara ulaştı. Belirtilen dönemde kripto para piyasaları, Kasım 2021’deki 3 trilyon dolarlık zirveden düşüyor ve ayı piyasası bölgesine giriyordu. Bu sefer iki yıllık bir kripto kışından çıkıyorlar ve önceki döngülerde görülmeyen birçok temel faktöre sahipler.  12 Şubat tarihinde Syncracy Capital kurucu ortağı Daniel Cheung, bu boğa döngüsünün şu şekilde sonuçlanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek açıklamalarında şunları söyledi:
Piyasa değeri yaratma açısından en büyüğü ve beklenenden daha uzun süre.

 

Fed’in BTC’ye Olası Etkileri

Ayrıca uzman isim boğa piyasasının ilk kez Fed’in genişleme döngüsünün başlangıcına uyum sağladığını belirtti. ABD merkez bankası enflasyonu düşük tutmak ve iki yıldır süren agresif artışların ardından faiz oranlarını düşürmek için mücadele ediyor.

Kripto para piyasalarının ciddi bir makro şok olmadığında “düşüşten satın al” zihniyetinde kaldığını söyledi. Ayrıca bireysel ilgisinde de bir eksiklik var, bu durumda işlerin henüz erken olduğu anlamına gelebilir.  Bu yıl kriptoda da çok sayıda anlatı ve alt sektör ortaya çıkıyor. Bunlar arasında yapay zeka teknolojisi, gerçek dünyada varlık tokenizasyonu , yeniden hisselendirme vb. yer alıyor. Uzman isim ayrıca BlackRock’un ekosisteme girişi göz önüne alındığında daha olumlu bir düzenleme yaklaşımı öngördü. Cheung, bu faktörlerin şunları yapabileceğini belirtti:

Varlık sınıfındaki yatırımcılar arasında sürdürülebilir servet yaratmaya yardımcı olun.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ