Bitcoin’de Heyecan Dorukta! Yüksek Balina Birikiminin Gölgesinde Spot ETF’lerinde Yeni Rekor!
  • Bitcoin’de Heyecan Dorukta! Yüksek Balina Birikiminin Gölgesinde Spot ETF’lerinde Yeni Rekor!

Bitcoin’de Heyecan Dorukta! Yüksek Balina Birikiminin Gölgesinde Spot ETF’lerinde Yeni Rekor!

Bloomberg Intelligence ETF stratejisti Eric Balchunas, spot Bitcoin ETF'lerinin işlem hacminin tek bir günde toplamda 2 milyar dolara ulaştığını bildirdi.
  • Haber Merkezi
  • 21.02.2024 - 09:59
  • Güncelleme : 21.02.2024 - 09:59
Sosyal Medya'da Paylaş
Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), 20 Şubat’ta bildirilen rekor hacimlerle kripto para piyasasındaki alım satım aktivitesine hakim olmaya devam ediyor. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli ETF stratejisti Eric Balchunas, dokuz spot Bitcoin ETF’sinin toplu olarak işlemlere açılmalarından bu yana en yüksek tek günlük işlem hacmini kaydettiğini ve işlem hacminin yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu artışa önemli katkılar HODL, BTCW ve BITB gibi ETF’lerden geldi ve bunların hepsi önceki hacim rekorlarını kırarak Bitcoin yatırım ürünlerine ilginin arttığının sinyalini verdi.

Spot Bitcoin ETF’lerine İlgi Artarak Devam Ediyor

Balchunas, bu başarının önemini daha geniş ETF ortamı içinde bir bağlama oturtarak vurguladı. 2 milyar dolarlık işlem hacmi, dokuz spot ETF’yi ETF’ler arasında ilk 10’a ve alım satım aktivitesi açısından bireysel hisse senetleri arasında ilk 20’ye soktu. Bu durum, Bitcoin ile ilgili yatırım ürünlerinin artan genel kabulünün ve finans piyasalarındaki önemini gösteriyor..VanEck’in spot Bitcoin ETF‘si, işlem hacminin 300 milyon doları aşarak bir önceki en iyi işlem gününe kıyasla önemli bir sıçrama yapmasıyla öne çıkan bir performans sergiledi. Alım satım aktivitesinde bu artış, yatırımcıların spot Bitcoin ETF’lerine olan ilgisinin arttığını ve bir yatırım varlığı olarak Bitcoin’e olan güvenin yüksek olduğunu gösteriyor.

Bitcoin savunucusu ve MicroStrategy başkanı Michael Saylor, şirketinin Bitcoin rezervlerini satmadan tutma konusundaki kararlılığını yineleyerek, geleneksel finansal sistemlerden spot Bitcoin ETF’leri aracılığıyla kripto para piyasasına yüksek sermaye akışı olduğunun altını çizdi. Saylor, Bitcoin’in altın, gayrimenkul ve S&P 500 endeksi gibi geleneksel varlıklara kıyasla artan değerine dikkat çekerek, bir değer deposu ve yatırım hedge’si olarak statüsünü daha da güçlendirdiğini ileri sürdü.

Saylor’un açıklamalarına ek olarak piyasa analistleri de Wall Street‘in aktif olarak Bitcoin piyasasında hakimiyet kurmaya çalıştığına inanıyor. Bu kurumsal ilgi, önemli işlem hacimlerine yol açıyor ve kripto para piyasasının devam eden olgunlaşmasına katkıda bulunuyor.

Balinalar BTC Biriktirmeye Devam Ediyor

Öte yandan CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, 19 Şubat’ta sadece bir günde 25 bin 300 adetlik BTC’lik net girişle, hafta başında balina seviyesi Bitcoin cüzdan adreslerinde rekor bir artış olduğunu bildirdi. Büyük yatırımcıların bu güçlü birikimi, fiyatı 52 bin dolar civarında sabit kalmasına rağmen Bitcoin’i çevreleyen yükseliş beklentisinin ağır bastığını ve uzun vadeli potansiyeline olan güveni gösteriyor.

Bu gelişmelerin ortasında, yatırımcılar BTC‘nin fiyatındaki bir sonraki yönlü hareketi merakla beklerken, 51 bin 700 dolar ve 52 bin 515 dolar aralığının dışındaki herhangi bir hareketin gelecekteki fiyat seyrine ilişkin net bir gösterge sağlaması bekleniyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ