Bitcoin’de Sessiz Rekor! Son 16 Ayın En Yüksek Seviyesi!

Bitcoin’de Sessiz Rekor! Son 16 Ayın En Yüksek Seviyesi!

Bitcoin'in Ocak ayındaki zincir içi hacmi, Eylül 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarak 1.21 trilyon dolara ulaştı.
  • Haber Merkezi
  • 5.02.2024 - 09:53
  • Güncelleme : 5.02.2024 - 09:53
Sosyal Medya'da Paylaş
The Block’un derlediği verilere göre Bitcoin‘in (BTC) Ocak 2024 ayındaki zincir içi hacmi Eylül 2022’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Öyle ki en büyük kripto paranın fiyatının yükselmeye başladığı Eylül 2023’de kaydedilen işlem hacminden üç kat fazla bir işlem hacmi üretildi.

Bitcoin’in Zincir İçi İşlem Hacmi Rekor Düzeyde Arttı

İşlem hacmindeki dört aylık artışın ardından, Ocak 2024 ayı boyunca 1.21 trilyon dolar değerinde Bitcoin zincir içinde hareket ettirildi. Son verilere göre bu, Bitcoin fiyatının 20 bin dolar civarında olduğu Eylül 2022’den bu yana zincir içinde taşınan en yüksek BTC miktarına karşılık geliyor.Bitcoin’in Aralık ayı hariç 2023’ün her ayında 1 trilyon dolarlık hacmi geçememesi ve Bitcoin’in rekor düzeyde düşük aktif arzı, yatırımcıların spot Bitcoin ETF onayını hevesle beklediğine işaret ediyordu. Beklenen spot ETF‘lere SEC’in onay vermesiyle birlikte işlem hacmi de buna uygun olarak artmaya başladı. Özünde Ocak ayı, Eylül 2023’te yalnızca 550 milyar dolarlık hacme ulaşılmasının ardından hacmin arttığının görüldüğü dördüncü ay oldu.

Zincir içi veri platformu Glassnode’un analistlerine göre uzun vadeli Bitcoin yatırımcıların şu anda BTC‘lerini satmak istemiyor ve bunun yerine piyasadaki sert hareketlilikleri sakin bir şekilde seyrediyor gibi görünüyor. Dahası veriler Bitcoin ağındaki aylık işlem hacminin Aralık 2023 ile Ocak 2024 arasında düştüğünü de gösteriyor.

Analistin BTC Beklentisi

En büyük kripto para Bitcoin, son 24 saatte yüzde 0,41’lik sınırlı düşüşle 42 bin 716 dolardan işlem görüyor. Popüler kripto para analisti Eric Krown Crypto, son beş günlük grafikte aşırı düşük seviyedeki volatiliteye ve aşağı yönlü bir eğilime işaret eden stokastik momentuma dikkat çekti. Aşağı yönde daha olası bir hareketten önce 44 bin dolar veya 45 bin dolara potansiyel bir kısa vadeli ralli beklediğini açıklayan analist, 46 bin doların yükselişin teyit seviyesi olacağını söyledi.Krown, Bitcoin’in bu fiyat hareketinden sonra nefesleneceğini ve potansiyel olarak tekrar yükselmeden önce 40 bin dolar civarına düşmesini bekliyor. Kısa vadeli yükseliş beklentisine rağmen herkesi temkinli olmaya davet eden analist, en ötü senaryoda hedef seviyenin 28 bin dolar olabileceğinin de altını çizdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ