Bitcoin’den Bahsetmiyoruz! Rakiplerini Geride Bırakarak Sektörün Kralı İşte Bu Altcoin Oldu!
  • Bitcoin’den Bahsetmiyoruz! Rakiplerini Geride Bırakarak Sektörün Kralı İşte Bu Altcoin Oldu!

Bitcoin’den Bahsetmiyoruz! Rakiplerini Geride Bırakarak Sektörün Kralı İşte Bu Altcoin Oldu!

Uniswap, Mayıs ayında yatırımcı sayısında rekor kırarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
  • Haber Merkezi
  • 2.06.2023 - 10:00
  • Güncelleme : 2.06.2023 - 10:00
Sosyal Medya'da Paylaş
Dünyanın en büyük merkezi olmayan borsası (DEX) Uniswap (UNI) geçen ay yeni bir büyümeye ev sahipliği yaptı. DeFi’nin güç merkezi Twitter’da, aylık arayüz yatırımcı sayısının Mayıs ayında 523.606’ya ulaştığını ve bu rakamın tam iki yıl önce amiral gemisi V3 sürümünün piyasaya sürülmesinden bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesi olduğunu vurguladı.

DEX’lerin Kralı Uniswap

Zincir içi analiz firması Dune’dan alınan verilerin daha detaylı incelenmesinin ardından, Mayıs ayı rakamının Ocak 2022’de belirlenen bir önceki en iyi rakamı büyük bir farkla geride bıraktığı ortaya çıktı. Üstelik bu rakam bir önceki aya kıyasla %50’den fazla bir büyümeyi temsil ediyor.

Uniswap ekibi, Mayıs ayındaki başarısının ardından 1,5 trilyon doların üzerinde işlem gerçekleştirerek dünyanın en büyük zincir içi protokolü olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Ethereum (ETH) zincirindeki en büyük merkezi olmayan uygulamaydı (dApp) ve ağın likiditesine ve DEX hacmine büyük katkıda bulundu.

 

Uniswap, ikinci sıradaki PancakeSwap’in (CAKE) toplam hacminin üç katından fazla olan 832,78 milyon dolarlık 24 saatlik hacmiyle Web3 alanındaki bir numaralı DEX oldu. Perspektife koymak gerekirse, bu Ethereum’un toplam DEX hacminin %87’sini oluşturdu.

Hakimiyete rağmen, protokoldeki toplam hacim Mart ayında ulaşılan rekor seviyelerden bu yana giderek azaldı. Token Terminal’e göre ayrıca, kullanıcı sayısındaki artış Mayıs ayında ağ alım satım ücretlerinde %22’lik bir artışa neden oldu. Ancak alım satım faaliyetlerindeki artışa rağmen, Uniswap’teki likidite bir önceki aya göre düşüş gösterdi. Kilitlenen toplam değer (TVL) Mayıs ayında yaklaşık 100 milyon dolar azaldı.

UNI İçin Durumlar Değişebilir

Yerel token UNI, Santiment’e göre 24 saatlik %1,16’lık bir düşüşle basın saatine göre 5,02 dolardan işlem görüyordu. Bununla birlikte, DeFi token’ın geçtiğimiz hafta boyunca izlediği seyir, %1,4’lük kazanç sağlamasıyla tatmin ediciydi.

UNI’nin ağırlıklı duyarlılığı da geçen hafta yükseldi ve yatırımcıların varlığın potansiyeline olan inancını yansıttı. Aynı zamanda, kripto odaklı sosyal ağlarda daha fazla bahsedilme ve etkileşim ile trend oldu. Piyasa duyarlılığındaki değişimin arkasındaki nedenlerden biri, Uniswap’in V3’ünü katman-1 blok zinciri Fantom (FTM) üzerinde konuşlandırmaya yönelik yakın tarihli bir teklif olabilir.

Uniswap’i 2023’te Ethereum’un [ETH] ötesine genişletmek için çeşitli teklifler ortaya çıktı. BNB Zinciri üzerinde başarılı bir şekilde konuşlandırıldıktan sonra, Polygon’un (MATIC) zkEVM-V3 entegrasyonu için Nisan ayında bir ilerleme kaydedildi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ