Bitcoin’in dolaşım oranı düşerken BTC sahipliği rekor seviyelere yükseldi

Bitcoin’in dolaşım oranı düşerken BTC sahipliği rekor seviyelere yükseldi

Bitcoin adaptasyonu artmaya devam ediyor
  • Haber Merkezi
  • 11.04.2023 - 08:07
  • Güncelleme : 11.04.2023 - 08:07
Sosyal Medya'da Paylaş

Veriler, Bitcoin sahiplerinin çoğunun 2 yıldır aktif olmadığı göz önüne alındığında mevcut seviyelerden satma konusunda isteksiz olduğunu gösteriyor. Son verilere göre dolaşımdaki arzın %53’ü hareketliyken yaklaşık %45’i en az son iki yıldır atıl duruyor. Bitcoin, Kasım 2021 yılında zirve seviyesine ulaştığından hareketsiz Bitcoin’ler boğa döneminde alınan ve şu an satılırsa zarar edilecek miktarı yansıtıyor.

Glassnode, ayrıca atıl Bitcoin miktarının %15’ine yakınının ise 10 yıldan fazla süredir hareket etmediğini hatırlatıyor. Önemli bir Bitcoin savunucusu olan Anthony Pompliano, bugün bu konuya değinerek dolaşımdaki BTC’nin %30’a yakınının son 5 yıldır hareket etmediğine dem vurdu ve yaklaşık 2,7 milyon BTC’nin kaybolmuş veya unutulmuş olmasıyla birlikte uzun vadeli yatırımcılara ait olduğuna dikkat çekti.

Bitcoin’de atıl oranın yüksekliği kripto paranın arzını kısan bir etki olarak görülürken satış baskısını da azaltan bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin adaptasyonu artmaya devam ediyor

Bu gelişmeyle birlikte Glassnode, son raporunda bakiyesi olan BTC adreslerinin sayısının rekor seviye olan 45,5 milyona yükseldiğini duyurdu. Bu olumlu gelişmenin yanında Bitcoin’in borsalara giriş hacimlerinin ayın en düşük seviyelerine ulaştığını bildirdi. Bu verinin de satış baskısının azaldığını gösteren bir faktör olarak düşünülüyor.

Glassnode yayımladığı son raporlarda birçok kez BTC’nin boğa sezonunun ilk aşamasında olabileceğine vurgu yaptı.

Bitcoin adaptasyonunu yansıyan bir başka veride ise LookIntoBitcoin platformu en az bir BTC tutan cüzdan sayılarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve 1 milyon cüzdana yaklaştığını iletti. Bu veriyi destekleyen Santiment toplam Bitcoin yatırımcı sayısının Nisan 2021 döneminden bu yana en yüksek oranlı artışını kaydettiğini bildirdi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ