Bitcoin’in Düşüşlerinden En Çok Bu Altcoin’ler Etkilendi! Alım Fırsatı mı?

Bitcoin’in Düşüşlerinden En Çok Bu Altcoin’ler Etkilendi! Alım Fırsatı mı?

Kripto sektöründe kabus devam ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 29.12.2022 - 09:38
  • Güncelleme : 29.12.2022 - 09:38
Sosyal Medya'da Paylaş

Bugün itibariyle kripto para sektöründe yine satıcıların hakim olduğu görülüyor. Amerikan Merkez Bankasının (FED) 14 Aralık tarihindeki kararının ardından düşüşe geçen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), halen toparlanamamış durumda.

ABD borsalarına baktığımızda, borsalarında bugün özelinde ciddi miktarda değer kaybettiği görüldü. Tesla hisselerinin çakılması, geleneksel finans piyasalarını da derinden etkilemiş durumda.

Bitcoin’in son 24 saat içerisinde kabaca yüzde 1.5 oranında düşüş yaşadığı gözlenmekte. Lider altcoin Ethereum ise bu süreçte yüzde 2.5 oranında değer kaybetti.

Her ne kadar Bitcoin ve Ethereum’daki düşüşler devasa seviyelere ulaşmamış olsa da, bu düşüşlerin yaşandığı esnada dominans tablolarının yükseliş yaşaması altcoin’leri kötü etkiledi.

 

Kabaca son 24 saat içerisinde altcoin’lerin yüzde 5-10 arasında değer kaybettiği görülebiliyor. Dip destek seviyelerinde konumlanan altcoin’ler, yatırımcılarının her geçen gün daha zorlu saatler yaşamalarına neden oluyor.

Başarılı bir veri sağlayıcısı CoinMarketCap’in aktardıklarına göre, bugün itibariyle en büyük düşüşü Metars Genesis (MRS) isimli altcoin yaşadı.

Son 24 saat içerisinde yüzde 17 oranında değer kaybeden MRS, sektörün ne kadar zor durumda olduğunu özetliyor. MRS dışında aşağıda yer alan altcoin’lerde ciddi düşüşler yaşadı:

“RARE, LUNC, XCN, SOL, HEX, MAGIC VE CEL”

Birçok yatırımcı altcoin fiyatlarının ucuzlamasından ötürü bu düşüşleri alım fırsatı olarak tanımlasa da, ilerleyen günlerde düşüşlerin devam etmesi beklenmekte.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ