Bitcoin’indeki (BTC) 4 Aylık Yükseliş Serisinin Devamı Gelecek mi, Geçmişte Ne Olmuştu?
  • Bitcoin’indeki (BTC) 4 Aylık Yükseliş Serisinin Devamı Gelecek mi, Geçmişte Ne Olmuştu?

Bitcoin’indeki (BTC) 4 Aylık Yükseliş Serisinin Devamı Gelecek mi, Geçmişte Ne Olmuştu?

Bitcoin (BTC), 2021'den bu yana en uzun kazanma serisinde dört aylık yükselişin ardından Mayıs ayına düşüşle başladı.
  • Haber Merkezi
  • 2.05.2023 - 10:37
  • Güncelleme : 2.05.2023 - 10:37
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitcoin (BTC), 2021’den bu yana en uzun aylık periyotta yükseliş serisi gerçekleştirdi. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarına yükseliş yaşayan BTC’nin Mayıs ayındaki performansı merakla bekleniyor.

Bitcoin’in (BTC) Dört aylık Art Arda Yükseliş Serisi Sona Erecek mi?

BTC Mayıs ayına ortalama %5 kadar değer kaybıyla başladı ve 27.650 doları gördü. BTC’nin gerilemesiyle altcoinlerde daha sert düşüşler görüldü.

Bitcoin’in 2023’te geçen yılki kripto çöküşünden %72 oranında toparlanması, yatırımcıların daha fazla yeni gelişme beklemesi nedeniyle 30.000 dolar seviyesinde durdu.

Ralli, Federal Rezerv’in daha gevşek para politikasına döneceğine dair iddiaların yanı sıra ABD bankacılık krizinin itibari para birimine olan güveni azalttığı argümanlarıyla beslendi.

First Republic Bank, ABD’deki bankacılık sorunlarının son ayağının merkezinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde First Republic Bank’a ABD düzenleyici kurumunun el koyduğu açıklandı.

Bu konuda çoğu uzman şu şekilde bir görüş bildiriyor:

Son birkaç gündeki Bitcoin dalgalanması “sadece bununla ilgili bir dalgalanma olabilir ve genel piyasalar biraz gerilediği için küresel çapta bazı uzun pozisyonlar likide edildi, bu kripto paraları da etkiledi.”

Öte yandan Bitcoin grafiği incelendiğinde en son aylık periyotta 4 ay ve üzeri bir yükseliş yaşandıktan sonraki ay, yüzde 76’lık bir yükseliş yaşandığı görülüyor. Bu durumun tekrar edip etmeyeceğini söylemek imkansız olsa da özellikle Çarşamba günü açıklanacak FED’in faiz kararından sonra daha volatil günler yaşamamız son derece muhtemel.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ