Bitwise, 200 milyon dolarlık yatırım taahhüdüyle Bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu
  • Bitwise, 200 milyon dolarlık yatırım taahhüdüyle Bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu

Bitwise, 200 milyon dolarlık yatırım taahhüdüyle Bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu

Bitcoin ETF'sine 200 milyon dolar yatırım yapma taahhüdünü detaylandırıyor.
  • Haber Merkezi
  • 2.01.2024 - 09:41
  • Güncelleme : 2.01.2024 - 09:41
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitwise Asset Management, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bir kayıt beyanı sunarak Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) doğru önemli bir adım attı. Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan başvuru, ismi açıklanmayan bir yatırımcının önerilen spot piyasa Bitcoin ETF'sine 200 milyon dolar yatırım yapma taahhüdünü detaylandırıyor.

Bu önemli yatırım taahhüdü, özellikle yatırım devi BlackRock'ın 10 milyon dolarlık taahhüdüne kıyasla, kripto para destekli finansal ürünlere yönelik kayda değer bir güven göstergesidir.

SEC, potansiyel piyasa manipülasyonu ve likidite konusundaki endişeleri gerekçe göstererek kripto para ETF'lerini onaylama konusunda tarihsel olarak temkinli davranmıştır.

Bitwise'ın spot piyasa Bitcoin ETF'si önerisi, dijital varlıkların değişken doğasına rağmen hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisinin artmaya devam ettiği bir dönemde geldi. Onaylanması halinde ETF, yatırımcılara dijital para birimini doğrudan satın almaya ve depolamaya gerek kalmadan Bitcoin'e maruz kalma imkanı sunacak.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ