BlackRock’ın gelişi, Grayscale üzerinde baskı oluşturur: Bloomberg analisti

BlackRock’ın gelişi, Grayscale üzerinde baskı oluşturur: Bloomberg analisti

16 milyar dolar civarında bulunuyor.
  • Haber Merkezi
  • 21.06.2023 - 10:34
  • Güncelleme : 21.06.2023 - 10:34
Sosyal Medya'da Paylaş

10 trilyon dolardan fazla varlık yöneten BlackRock'ın spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması büyük ses getirirken, Bloomberg'in ünlü ETF uzmanı James Seyffart, bu durumun Grayscale ve onun çok tartışılan işlem ücretleri üzerinde baskı oluşturacağını belirtti.

BlackRock şirketinin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunarak kripto sektöründeki adımlarını güçlendirmesi, yatırımcıları mutlu etti ancak firmalar arasındaki mücadeleyi de kızıştırdı. BlackRock’ın ardından birçok firma aynı ETF başvurularını yaptı.

Bloomberg’in ünlü ETF analisti olan James Seyffart’a göre ise BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusu, uzun süredir bu konuda SEC ile atışan ve sonunda davalık olan Grayscale üzerinde de baskı oluşturacak.

Bilindiği üzere Grayscale’in ürünleri bir ETF gibi ulusal bir borsada listelenmediği için genelde tezgah üstü yerlerde alınıp satılıyor. Bu nedenle de işlemler her zaman, “trade” edilen varlığın o anki gerçek fiyatıyla yapılmıyor. Buna rağmen Grayscale, kullanıcılarından önemli miktarda bir işlem ücreti de alıyor.

Katıldığı bir podcast’te konuyu değerlendiren James Seyffart’a göre ise, BlackRock’ın başvurusu kabul edilir ve Grayscale’in ürünlerine bir rakip çıkarsa, işte o zaman GBTC gibi ürünlerden alınan yüzde 2’lik yıllık ücretin hiçbir değeri kalmayabilir, çünkü müşteriler bu ürünlerden çıkış yapabilirler:

“Eğer BlackRock ETF talebine olumlu yanıt alırsa, ki bunun bir garantisi yok, Grayscale’in değeri azalacaktır. Çünkü o zaman Grayscale, ileride zaten yapması gereken işlem ücreti düşürme adımını, beklediğinden çok daha erken yapmak zorunda kalabilir”

Dünyanın en büyük dijital varlık yönetim firması olan Grayscale’in Bitcoin fonu olan GBTC’nin toplam değeri yaklaşık 16 milyar dolar civarında bulunuyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ