Bu Bitcoin Şirketinde Korkulan Oldu! BTC Etkilenecek mi?

Bu Bitcoin Şirketinde Korkulan Oldu! BTC Etkilenecek mi?

Kripto şirketleri iş gücünü azaltıyor.
  • Haber Merkezi
  • 28.12.2022 - 10:05
  • Güncelleme : 28.12.2022 - 10:05
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para sektöründe ayı sezonu devam ediyor. Yatırımcılar ayı sezonunu sadece fiyat düşüşü olarak tanımlasa da, kripto şirketlerinin veya Bitcoin madencilerinin ayı sezonlarında yaşadıkları incelendiğinde, ayı döngüsünün sadece fiyat düşüşlerinden ibaret olmadığı görülüyor.

2022 yılı ayı sezonu itibariyle birçok kripto şirketi ve Bitcoin madencisi iflas etti. Şuan itibariyle bu iflasların devam etmesi, sektörün toparlanmasını engellemekte.

Web3 uygulamalarını destekleyen Octopus Network isimli bir şirket, bugün itibariyle kripto kışı nedeniyle küçülmeye gitmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Octopus Network’ün Kurucusu Louis Liu yakın tarihli bir mektupta, olumsuz pazar koşullarıyla başa çıkmak için ekibi yeniden düzenleyeceklerini paylaştı.

Louis Liu son mektubunda şu sözleri aktardı:

“MEVCUT KRİPTO KIŞI, YAŞADIĞIM ÜÇÜNCÜ KIŞ, İLK İKİSİ 2014-2015 VE 2018-2019’DU VE BU KIŞIN DİĞERLERİNDEN ÇOK FARKLI OLDUĞUNU GÖRÜYORUM.”

Liu, kripto paraların ilerleyen yıllarda da yüksek risklerin ve artan volatilitenin hüküm sürmeye devam edeceği bir sektör olmaya devam edeceğine inanıyor.

Ayrıca, Web3 girişimlerinin çoğunluğunun zorlu zamanlara dayanamayacağını düşünen popüler yönetici, olumsuz eğilimin en az bir yıl daha süreceğini tahmin ediyor.

Her ne kadar Octopus Network’ün toplam iş gücünün %40’ını işten çıkaracak olması Bitcoin’de düşüş getirmeyecek olsa da, kripto sektörünü kötü etkilediği tartışılmaz bir gerçek.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ