CEO, Ripple’ın SEC ile olan mahkeme savaşının ‘son derece iyi’ gittiğini söylüyor
  • CEO, Ripple’ın SEC ile olan mahkeme savaşının ‘son derece iyi’ gittiğini söylüyor

CEO, Ripple’ın SEC ile olan mahkeme savaşının ‘son derece iyi’ gittiğini söylüyor

PARİS - Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile uzun süren mahkeme savaşının bir sonuca yaklaşmasıyla şirketin başarılı olacağından emin.
  • Haber Merkezi
  • 18.04.2022 - 14:29
  • Güncelleme : 18.04.2022 - 14:29
Sosyal Medya'da Paylaş
San Francisco merkezli start-up, Ripple, Garlinghouse ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen’in şirketin hem ticari olarak kullandığı hem de yakından ilişkili olduğu bir kripto para birimi olan XRP’nin satışı yoluyla yasadışı bir menkul kıymet teklifinde bulunduğu iddiaları üzerine SEC ile savaşıyor.
 
Ripple, XRP’nin hisse senedi gibi bir yatırım sözleşmesi yerine sanal bir para birimi olarak ele alınması gerektiğini savunarak SEC’in bulgularına itiraz etti.
Garlinghouse, Perşembe günü Paris Blockchain Haftası Zirvesi’nde CNBC tarafından düzenlenen bir şömine sohbetinde, “Dava son derece iyi gitti ve yaklaşık 15 ay önce başladığında umduğumdan çok daha iyi gitti.” Dedi. “Ama adaletin çarkları yavaş hareket eder.”
CNBC ile temasa geçtiğinde SEC, yorum yapmak için hemen müsait değildi.
Bu haftanın başlarında bir yargıç , SEC’in, bekçi köpeğinin XRP ve ether gibi diğer tokenlerle nasıl başa çıktığına ilişkin çıkar çatışmaları olduğunu gösterdiği iddia edilen e-postaların içeriğini düzenleyemediğine karar verdi .
 
Ripple, geçen yıl ABD’deki finansal kurumlara “sıfır” kurumsal sözleşme satmış ve “zaten en kötü senaryoda çalışıyor”. Rekor bir büyüme yaşıyoruz” dedi. “Amerika Birleşik Devletleri’nin hemen dışında.”
 
2012 yılında kurulan Ripple, her gün trilyonlarca dolarlık ödeme yapılmasını sağlayan küresel bankalar arası mesajlaşma sistemi olan SWIFT’e blok zinciri tabanlı bir alternatif olarak kendini tanıtıyor. Şirket, yazılımlarını bankalara ve fintech şirketlerine satıyor.
Ripple ayrıca sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi olan XRP’yi kullanıyor. Şirket, fiyatları sabit tutmak için periyodik olarak bir emanet hesabından serbest bıraktığı dolaşımdaki 100 milyar XRP tokeninin çoğunluğuna sahip.


Garlinghouse, şirketinin davayı kazanamaması durumunda tehlikede olan çok şey olduğunu söyledi.
“Bu dava sadece Ripple için değil, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm kripto endüstrisi için önemli” dedi. “Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto için gerçekten olumsuz olurdu.”
Garlinghouse, Ripple kaybederse, ABD’deki platformlarda işlem gören çoğu tokenin menkul kıymet olarak kabul edileceğini ve bu platformların SEC’e komisyoncu bayi olarak kaydolması gerekeceğini söyledi. “Bu maliyet, bu sürtünme.”
“XRP’yi Ripple’ın menkul kıymeti olarak belirlerseniz, XRP’ye sahip olan her kişiyi tanımak zorundayız” dedi. “Bu bir SEC gerekliliği. Tüm hissedarlarınızı tanımak zorundasınız. Bu mümkün değil.”
 

 
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ