Çinli Bilim İnsanlarından Kripto Para Uyarısı! “En Önemli, En Acil ve En Gerekli Konu”
  • Çinli Bilim İnsanlarından Kripto Para Uyarısı! “En Önemli, En Acil ve En Gerekli Konu”

Çinli Bilim İnsanlarından Kripto Para Uyarısı! “En Önemli, En Acil ve En Gerekli Konu”

Çinli bilim insanları, kripto paralar ve kara para aklama konusunda önemli bir uyarı yayınladı. İşte detaylar.
  • Haber Merkezi
  • 2.02.2024 - 10:57
  • Güncelleme : 2.02.2024 - 10:57
Sosyal Medya'da Paylaş

Çinli akademisyenler, kripto paralarla ilgili kara para aklama sorunlarının yasal düzeyde ele alınmasının acil bir ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Çin’in 2025 yılında kabul edilmesi beklenen Kara Para Aklamayla Mücadele Yasası’nın gözden geçirilmiş taslağı bu konuyu ele almaya hazırlanıyor.

Kara Para Aklamayla Mücadele Yasası’nın revize edilmiş taslağının tartışılmasına katılan Pekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Profesör Wang Xin, “Yasal düzeyde çözülmesi gereken en önemli, en acil ve en gerekli konu, sanal varlıkları içeren kara para aklama sorunudur” dedi.

Bir diğer akademisyen Yan Lixin, kara para aklama için kripto para ve sanal varlıkların kullanımının giderek ana akım bir eğilim haline geldiğine dikkat çekti. Ancak Çin yasalarında sanal varlıkların ne anlama geldiği ve kapsamı konusunda net bir tanım bulunmuyor.

Wang Xin, Çin’in sanal para birimlerine yönelik tutumunun Bitcoin’in ülkedeki yasal statüsünün yasaklanmasından anlaşılabileceğine inanıyor. Dijital finansal riskleri önlemek için Çin, sanal para birimleri için hizmet sağlamayı veya almayı yasaklıyor.

Kara Para Aklamayla Mücadele Kanunu’nun gözden geçirilmiş taslağı, finans kuruluşlarının yeni teknolojileri benimsemeden ve yeni ürünler sunmadan önce kara para aklama risklerini değerlendirmelerini ve risk yönetimi önlemleri almalarını gerektirerek yeni kara para aklama riskleriyle başa çıkmayı zaten kapsıyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ