Coinbase CEO’su Armstrong: SEC, “Tüm altcoin’leri kaldırın” dedi

Coinbase CEO’su Armstrong: SEC, “Tüm altcoin’leri kaldırın” dedi

“Size açıklama yapmak zorunda değiliz”
  • Haber Merkezi
  • 31.07.2023 - 09:53
  • Güncelleme : 31.07.2023 - 09:53
Sosyal Medya'da Paylaş

ABD'nin en büyük kripto para borsası Coinbase'in CEO'su Brian Armstrong, Financial Times'a önemli açıklamalarda bulundu. Armstrong, SEC'nin kendilerine dava açmadan önce Bitcoin dışında kalan tüm kripto paraların borsadan kaldırılmasını talep ettiğini söyledi.

Son dönemde kripto paralara karşı büyük bir harekat başlatan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Coinbase borsasından tüm altcoin’leri liste dışı bırakmasını istediği ortaya çıktı. Açıklama borsa CEO’su Brian Armstrong’dan geldi.

“Size açıklama yapmak zorunda değiliz”

İngiliz finans medyasının dev kurumu olan Financial Times’a konuşan Armstrong, SEC ile aralarında geçen diyaloğu detaylarıyla anlattı ve şunları söyledi:

“Bize geldiler ve ‘Bitcoin dışında kalan her varlık yatırım sözleşmesidir’ dediler. Biz de onlara, bu sonuca ne şekilde vardıklarını sorduk, onlar ise ‘Size açıklama yapmak zorunda değiliz’ dediler. Ne olursa olsun Bitcoin dışında kalan her kripto paranın Coinbase’den kaldırılması gerektiğini belirttiler”

Hatırlanacağı üzere SEC, haziran ayı başında Coinbase borsasına kayıtsız yatırım sözleşmesi sattığı gerekçesiyle dava açmıştı. Coinbase yapılan tüm suçlamaları reddetmiş ve hakimden davanın düşürülmesini talep etmişti.

Coinbase baş hukuk müşaviri olan Paul Grewal da sürekli olarak, SEC’nin bu müdahaleleriyle yasal sınırlarının dışına çıktığını ifade ediyor.

SEC, Coinbase gibi dünyanın bir başka büyük borsası Binance’e de yine aynı sebepten ötürü dava açmıştı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ