Coinbase'in  BTC Türk’e talip olduğu iddia ediliyor

Coinbase'in BTC Türk’e talip olduğu iddia ediliyor

Dünyaca ünlü kripto para borsası Coinbase'in Türkiye merkezli kripto para borsası BTC Türk'e 3.2 milyar dolar teklif vererek talip olduğu iddia edildi. Sahibi kripto piyasasının 3’üncü milyarderi olan Coinbase’in bir süredir Türkiye’de satın alma için şirket araştırdığı gelen bilgiler arasındaydı.
  • Haber Merkezi
  • 21.04.2022 - 10:13
  • Güncelleme : 21.04.2022 - 10:13
Sosyal Medya'da Paylaş

ŞİRKETLERDEN RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

4.5 milyon kullanıcısı bulunan BTC Türk ile Coinbase'in bir süredir ilgilendiği ve mayıs ayı içinde satın almanın tamamlanmasının beklendiği de gelen bilgiler arasında. Türkiye’nin önde gelen bankalarının borsa değeri 3 milyar dolarlar seviyesindeyken bu rekor teklif dudak uçuklatacak cinsten. ABD'nin en büyük kripto para birimi işlem platformu Coinbase Global Inc, hisselerini ABD’de Nasdaq endeksine 2021’de kote etmişti. Şubat 2021’de şirket 85 milyar dolar değerle halka açıldı. Bugun şirketin borda değeri
32 milyar dolar.

Satın alma ve birleşme haberleri yapan özel üyelikli Mergermarket sitesinin haberine göre, kaynaklar işlemlerin bir kısmının hisse takası şeklinde yapılandırılabileceğini söyledi. Bu bilgi işlemin nakit yerine Coinbase hissesi verileceği şeklinde yorumlanabilir. Geçen hafta bir ön sözleşme imzalandığı ve anlaşmanın fiyatını etkileyebilecek teknik durum tespitinin sürdüğü de gelen bilgiler arasında. Bazı kaynaklara göre müzakerelerin ilk günlerinde fiyatın 5 milyar dolara kadar ulaştığını, ancak bitcoin fiyatındaki düşüşün ve Türk Lirası'nın devalüasyonunun fiyatı aşağı çektiği belirtiliyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ