Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) Son Durum! Grafiklerle Fiyat Analizi!

Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) Son Durum! Grafiklerle Fiyat Analizi!

Kripto para devlerinden olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum'da (ETH) son durum ne? Yeni kripto paralara iyi gelecek mi? İşte ayrıntılar!
  • Haber Merkezi
  • 3.01.2023 - 10:01
  • Güncelleme : 3.01.2023 - 10:01
Sosyal Medya'da Paylaş
2022 yılı geride kalırken yeni yıl kripto para piyasaları adına iyi gelecek mi? Kripto para devleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) yükseliş hareketi ufukta mı? Hep birlikte grafikleri inceleyelim!

Bitcoin (BTC)

Lider kripto para birimi olan Bitcoin son birkaç gündür 16.256 dolar ile 17.061 dolar arasında hareket ediyor. Bu sıkı konsolidasyon, boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösterebilir. 20 günlük EMA seviyesi olan 16.777 düzleşiyor ve göreli güç endeksi (RSI) orta noktanın hemen altında, bu durum arz ve talep arasında bir denge olduğunu göstergesi olabilir. Bir sonraki trend hareketinin, fiyat aralıktan çıktıktan sonra başlaması fiyat artışına yol açabilir.

Kripto para biriminin fiyatı 16.256 doların altına gerilerse, satış baskısı hızlanabilir ve BTC/USDT paritesi kritik destek bölgesi olan 15.476 doları yeniden test edebilir

Varsayımın aksine Bitcoin fiyatı 17.061 doların üzerine çıkarsa, parite hızlanarak 18.388 dolardaki genel dirence bir fiyat artışı yaşayabilir. Bu seviye boğalar ve ayılar arasında kıyasıya bir mücadeleye neden olabilir.

 

Ethereum (ETH)

Önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum boğaları fiyatı son birkaç gün içinde hareketli ortalamaların üzerine çıkarmayı başaramadı. Ancak bu başarısız girişimin olumlu yönü ise ayıların umudunu bir nebze olsun kırmış olabilir. Bu durum boğaların fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarmak için bir kez daha girişimde bulunacağını gösterebilir. Boğalar bu girişimlerinde başarılı olurlarsa, ETH/USDT paritesi 1.352 dolardaki sert genel dirence yükselmesine neden olabilir. Ayıların belirtilen seviyeyi büyük bir gayretle koruması yüksek bir olasılık olabilir.

Kripto para biriminin boğaları, hareketli ortalamalardaki genel engeli aşamazsa, parite 1.150 dolarlık desteğe düşebilir. Bu bölge boğaların koruması gereken önemli bir seviye çünkü bunun altında bir kırılma, 948 dolarlık hedefi olan bir baş ve omuzlar modelinin tamamlanmasına neden olabilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ