Dev marka, kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıkladı

Dev marka, kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıkladı

Üst düzey İtalyan moda markası Gucci, hizmetlerini Kuzey Amerika’daki 111 mağazasının tümüne genişletmeyi planlayarak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki beş mağazasında ay sonuna kadar kripto para birimi ödemelerini kabul etmeye başlayacağını duyurdu.
  • Haber Merkezi
  • 5.05.2022 - 10:15
  • Güncelleme : 5.05.2022 - 10:15
Sosyal Medya'da Paylaş

Gucci, Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeye Başlıyor

Önde gelen moda markası Gucci, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) ve beş stablecoin dahil olmak üzere 12 kripto para birimini mağazalarında kabul edeceğini açıkladı.

New York, Los Angeles, Miami, Atlanta ve Las Vegas’taki pilot konumlarda, mağazada kripto ile ödeme yapan müşterilere, dijital varlık cüzdanları aracılığıyla ödeme yapmaları için QR kodlu bir e-posta gönderilecek.

Bununla birlikte çalışanlar, lansmana hazırlık olarak kripto, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve Web3 hakkında eğitim ve öğretim almaya başladı.

 

Ayrıca Gucci, geçtiğimiz günlerde 2022’de piyasaya sürülen iki NFT koleksiyonuyla Web3’ü benimseme çılgınlığına dahil oldu.

İlk NFT’si, Haziran 2021’de Christie’s tarafından düzenlenen bir çevrimiçi açık artırmada 25.000 dolara satılan aynı adı taşıyan giyim koleksiyonundan ilham alan Aria adlı 4 dakikalık bir filmdi.

Öte yandan Gucci, Şubat ayında The Sandbox‘ta sanal arazi satın alarak Vault e-mağazasını yansıtan dijital bir perakende deneyimi geliştirerek Web3’e yönelik çalışmalarını daha da genişletti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ