Dolandırıcılar Bu Altcoin’in Sahtesini Yaptı, Dev Bitcoin Borsasını Bile Kandırdı!
  • Dolandırıcılar Bu Altcoin’in Sahtesini Yaptı, Dev Bitcoin Borsasını Bile Kandırdı!

Dolandırıcılar Bu Altcoin’in Sahtesini Yaptı, Dev Bitcoin Borsasını Bile Kandırdı!

Dolandırıcılar Aptos'un (APT) sahtesini yaptı ve UpBit borsasına gönderdi.
  • Haber Merkezi
  • 25.09.2023 - 09:45
  • Güncelleme : 25.09.2023 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para sektörünün en önemli borsalarından bir tanesi olan UpBit, bugün itibariyle dolandırıcıların saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Dev kripto para borsasını dahi kandırmayı başaran bilgisayar korsanları, son saatlerde kripto sektörünün gündemine oturmuş durumda.

Çin merkezli bir kripto gazetesi olan Wu Blockchain‘i paylaştığı haberine göre dolandırıcılar Aptos (APT) isimli altcoin‘in sahtesini yaptı ve UpBit borsasına gönderdi.

Her ne kadar bilgisayar korsanları dönem dönem bu tarz girişimlerde bulunuyor olsa da, kripto borsaları bu girişimleri kolaylıkla tespit edebiliyordu.

UpBit borsasının algoritması ise sahte APT’leri gerçek APT olarak tanımladı ve dolandırıcıların satış yapmasına izin verdi. Kısa bir süre içerisinde gerçeği anlayan popüler borsa, APT yatırım ve çekimlerini durdurdu.

Başarılı haber sağlayıcısı Wu Blockchain, yaptığı araştırmaların ardından geçtiğimiz dakikalarda konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Son Dakika: Güney Kore’nin en büyük borsası Upbit, bugün dolandırıcılar tarafından oluşturulan sahte APT tokenlarını gerçek APT tokenleri olarak tanımladı.

Upbit, sahte APT satan kullanıcıları, geri ödeme talebinde bulunmaya çağırıyor. Upbit bu yaşananlar sırasında APT yatırma ve çekme işlemlerini de askıya aldı.

APT para yatırma işlemlerinin yansıtılması sürecinde bir başarısızlık olduğu ve tüm aktarımların APT yerel tokeni olarak tanımlandığı görülüyor.”

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ