Dünyada bir ilk!

Dünyada bir ilk!

Dünyanın en büyük kripto para birimi ETP ihraççısı olan 21Shares, yeni ortaklığıyla birlikte dünyada bir ilki duyurdu.
  • Haber Merkezi
  • 27.04.2022 - 11:54
  • Güncelleme : 27.04.2022 - 11:54
Sosyal Medya'da Paylaş

Dünyanın en büyük kripto para birimi ETP ihraççısı olan 21Shares, dünyanın ilk kombine Bitcoin ve altın borsasında işlem gören ürününü (ETP) piyasaya sürmek için ByteTree Asset Management ile ortaklık kurdu.

İlk Altın-Bitcoin ETP, Avrupa’da Piyasaya Sürülecek

Elde edilen son bilgilere göre Altın ve lider kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) tek bir fonda birleştiren ilk borsa ürünü bugün Avrupa’da piyasaya sürüldü. Öyle ki 21Shares, Altın ve Bitcoin ile birleştirilmiş ilk ETP olan ByteTree BOLD ETP‘i (BOLD), bugün SIX Swiss Exchange‘de listelendi.

BOLD, alternatif yatırım stratejileri konusunda uzman sağlayıcı olan ByteTree ile birlikte geliştirildi.

ETP‘nin amacı, varlıkların riskleriyle ters orantılı olarak ağırlıklandırılmasıyla Bitcoin ve altına optimize edilmiş risk ayarlı maruz kalma yoluyla enflasyona karşı koruma sağlamaktır.
 

ByteTree Asset Management CEO’su Charlie Erith yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Altın tarihsel olarak enflasyonist ortamlarda portföy koruması sağlarken, Bitcoin, yatırımcılar tarafından ayrı bir varlık sınıfı ve temel bir servet deposu olarak artan benimsenmesiyle altının dijital eşdeğeri. Yükselen yapısal enflasyon ve artan jeopolitik risk döneminde, bunun dengeli bir portföyde önemli bir risk ve getiri çeşitlendiricisi olarak hareket edebileceğine inanıyoruz.

İki varlık arasından daha az volatil olanı olarak Altın, lansman sırasında %81,5 daha yüksek bir ağırlığa sahipken, Bitcoin %18.5 ağırlığa sahip. Öte yandan ETP, volatiliteyi yönetmek ve getirileri artırmak amacıyla her ay her iki riski de riskleriyle ters orantılı olarak yeniden dengeleyerek çalışıyor.

Bu ETP, Altını Bitcoin’in Getiri Oranlarıyla Birleştiriyor

21Shares’in kurucu ortağı ve CEO’su Hany Rashwan, lansman hakkında bir takım açıklamalarda bulundu ve şöyle söyledi;

Bu hibrit ürün, altının geleneksel değerini, birçok kişi tarafından yeni altın olarak kabul edilen umut verici Bitcoin getiri oranlarıyla birleştiriyor.

Ayrıca kripto ETP yayıncısı 21Shares, bu ayın başlarında, maruz kalma imkanı sunan The Sandbox ETP (SAND) adlı bir sandbox ETP‘yi piyasaya sürdü.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ