Enflasyon Verisi Sonra Warren Buffet’tan Bitcoin Yorumu!

Enflasyon Verisi Sonra Warren Buffet’tan Bitcoin Yorumu!

ABD'de enflasyon verisinin açıklandığı dakikalarda efsanevi yatırımcı Warren Buffet Bitcoin hakkında açıklama yaptı.
  • Haber Merkezi
  • 13.04.2023 - 09:56
  • Güncelleme : 13.04.2023 - 09:56
Sosyal Medya'da Paylaş

Bugün CNBC’ye verdiği bir röportajda efsanevi yatırımcı ve Berkshire Hathaway’in CEO’su Warren Buffett, “piyasada yatırımcılar tarafından bir kumar patlaması yaşandığını” ve “Bitcoin’in bir kumar tokeni olduğunu” söyledi.

Buffett, geçmişte Bitcoin hakkındaki şüphelerini defalarca dile getirmiş, onu “fare zehri” olarak adlandırmış ve asla BTC satın almayacağını söylemişti. Ayrıca, somut veya faydalı bir şey üretmediği için BTC’de herhangi bir değer görmediğini söylemişti.

Buffett Nisan 2021’deki Berkshire Hathaway yıllık hissedarlar toplantısında BTC hakkında şunları ifade etmişti:

“Önümüzdeki yıl ya da beş veya 10 yıl içinde yükselir ya da düşer, bilmiyorum. Ama emin olduğum tek şey, hiçbir şey üretmediği. Bunun içinde bir büyü var ve insanlar pek çok şeye büyü atfediyor.”

Bitcoin’i küçümsemesine rağmen Buffett, müşterilerine kripto hizmetleri sunan Brezilyalı bir dijital banka olan Nubank’taki hissesi aracılığıyla BTC’ye dolaylı olarak yatırım yapmış durumda. Buffett’ın Berkshire Hathaway şirketi Haziran 2021’de Nubank’a 500 milyon dolar yatırım yaparak şirketin %2.3 hissesini satın almıştı.

The Motley Fool’a göre Buffett’ın Nubank’taki hissesi, toplam BTC arzının yaklaşık %0.002’sine yani 400 BTC’ye maruz kalmasına yol açıyor. Bu rakam, Nubank’ın Ağustos 2021 itibariyle 17.000 bitcoin’e sahip olduğunu bildirmesine dayanıyor.

Buffett ayrıca Şubat 2020’de beş kripto savunucusuyla bir akşam yemeği yediği sırada ilk BTC’sini ve diğer birkaç kripto para birimini teslim almıştı. Yemek, Tron’un kurucusu ve BitTorrent’in CEO’su Justin Sun tarafından düzenlenmiş ve Sun bir hayır müzayedesinin parçası olarak Buffett ile yemek yemek için 4.57 milyon dolar ödemişti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ