Eski FED Başkanı, Faiz Konusunda Müjde Verdi! Bitcoin Yükselecek mi?

Eski FED Başkanı, Faiz Konusunda Müjde Verdi! Bitcoin Yükselecek mi?

FED son faiz artışını mı yapacak?
  • Haber Merkezi
  • 21.07.2023 - 09:55
  • Güncelleme : 21.07.2023 - 09:55
Sosyal Medya'da Paylaş

Amerikan Merkez Bankası (FED), 1 yıldan uzun bir süredir faiz artışları gerçekleştiriyor. FED’in faiz artış hamleleri her ne kadar ABD‘de enflasyonun yüzde 9.1’den yüzde 3’e düşmesini sağlasa da, bu süreçte finans piyasalarında çöküş yaşandı.

FED her ne kadar faiz oranlarını yüzde 5’in üzerine çıkartsa da, halen faiz artışları yapmaya devam edecek gibi gözüküyor. Birçok FED yetkilisi, FED’in yıl sonuna kadar 2 faiz artışı daha yapacağını söylüyor.

Eski FED Başkanı Ben Bernanke, FED’in önümüzdeki hafta piyasa beklentileri doğrultusunda 25 baz puan faiz artışı yapacağını söyledi. Bernanke bu artış hamlesinin, FED yetkililerinin söylediklerinin aksine son olacağını savunuyor.

Ben Bernanke FED politikaları hakkında son katıldığı Bloomberg yayınında şu sözleri aktardı:

“FED’İN BİR SONRAKİ TOPLANTIDA FAİZ ORANLARINI 25 BAZ PUAN DAHA ARTIRACAĞI ÇOK AÇIK. KONUŞULANLARIN AKSİNE TEMMUZ AYINDAKİ BU FAİZ ARTIŞININ SON OLMASI ÇOK MUHTEMEL.”

“ABD’DE ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE GÖRECEĞİMİZ ŞEY, İŞSİZLİKTE ÇOK ILIMLI BİR ARTIŞ VE EKONOMİNİN YAVAŞLAMASI OLACAKTIR. ANCAK GELECEK YIL DERİN BİR DURGUNLUK GÖRSEM ÇOK ŞAŞIRIRIM.”

Amerikan Merkez Bankasının (FED) önümüzdeki toplantıda faiz artırması her ne kadar olumlu olmasa da, bu gelişmenin Bitcoin tarafından önceden fiyatlandığı tahmin ediliyor.

FED’in “faiz artış serüveninin sonuna geldik” şeklinde bir açıklama yapması, kripto piyasasında ciddi yükselişlerin yaşanmasını sağlayabilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ