Eski Ripple yöneticisinden dolandırıcılık uyarısı geldi!

Eski Ripple yöneticisinden dolandırıcılık uyarısı geldi!

Bazı Ripple yöneticileri bankacılık sistemi kurmayı teklif ederken, eski Ripple yetkilisi dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulundu.
  • Haber Merkezi
  • 27.03.2023 - 11:03
  • Güncelleme : 27.03.2023 - 11:03
Sosyal Medya'da Paylaş

Ripple Geliştirici İlişkileri Eski Direktörü Matt Hamilton, XRP buyback teklifinin yazarı Jimmy Vallee tarafından dile getirilen XRP bankası konsepti hakkında yorum yaptı.

Vallee, arka planda yatırımcıların XRP'lerini yatıracakları ve daha sonra bunlara karşılık altın satın alacakları bir banka oluşturmayı önerdi. Vallee'nin öngördüğü üzere, tüm XRP sahipleri bir token fiyatının 10.000 dolar olduğu konusunda anlaşır ve hepsi bankaya yatırılırsa, kuruluş en zenginlerden biri haline gelecek.

U.Today'in haberine göre Ripple'ın eski yöneticisi, bu fikrin komik olmasının yanı sıra bir aldatmaca gibi de göründüğünü söyledi. Hamilton'a göre, XRP'nin fiyatı piyasa tarafından belirleniyor, birileri hesap kitap yapıp 10.000 dolar olarak onayladığı için değil. Crypto Eri takma adıyla bilinen XRP topluluğunun önde gelen bir üyesi de benzer bir görüşe sahip ve bunun varlıklarıyla oynamak istenecek bir oyun olmadığının altını çiziyor.

XRP ve Hamilton

Hamilton daha önce Vallee'nin iddialarına karşı çıkarak ne XRP'nin buyback'inin ne de token'ın doğrudan altınla ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığını belirtmişti. XRP Ledger'ın mimarlarından biri olan Ripple'ın mevcut CTO'su David Schwartz da benzer bir görüşe sahip. Schwartz, bu tür teklifleri açıkça bir aldatmaca olarak nitelendirdi ve eğer birisi düşük riskle yüksek getiri vaat ediyorsa, o kişinin muhtemelen bir dolandırıcı olduğunu söyledi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ