ETF kararı yaklaşırken Bitcoin 45.000 doları aştı, BlackRock ve Fidelity ilgi gösteriyor
  • ETF kararı yaklaşırken Bitcoin 45.000 doları aştı, BlackRock ve Fidelity ilgi gösteriyor

ETF kararı yaklaşırken Bitcoin 45.000 doları aştı, BlackRock ve Fidelity ilgi gösteriyor

Bu beklentilere paralel olarak Bitcoin'in değeri 45.000 $ eşiğini aştı.
  • Haber Merkezi
  • 3.01.2024 - 09:43
  • Güncelleme : 3.01.2024 - 09:43
Sosyal Medya'da Paylaş

 Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) potansiyel onayına ilişkin bir karara yaklaşırken, beklenti yatırımcılar arasında bir iyimserlik dalgası yarattı ve kripto para piyasası için önemli sonuçlar doğurdu. SEC'in kararını 10 Ocak 2024 tarihine kadar vermesi bekleniyor.

CBOE Digital'de yönetici olan John Palmer, özellikle emeklilik fonları ve RIA tabanlı kuruluşlardan Bitcoin'e artan yatırım girişi beklentilerini dile getirdi. Bu kuruluşlar için doğrudan Bitcoin yatırımlarını kolaylaştıracak ve kurumlar tarafından türevler yoluyla finansal araç yönetiminin kullanımını artıracak potansiyel bir spot Bitcoin ETF onayının faydalarını tartıştı.

SEC'in yaklaşan kararına hazırlık olarak, ihraççılar SEC hükümlerine uygunluğu sağlamak için başvurularını güncelliyorlar. Bu güncellemeler, yetkili katılımcıların dahil edilmesini ve yalnızca nakit yaratma süreçlerinin oluşturulmasını içeriyor.

Bu beklentilere paralel olarak Bitcoin'in değeri 45.000 $ eşiğini aştı. Bu yükseliş eğilimi, yatırım devleri BlackRock Inc. ve Fidelity tarafından gösterilen ilgiyle daha da güçlendi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ