Ethereum Fiyatı Artışa Geçti: Spot Bitcoin ETF Onayı Sonrası Piyasa İyimserliği Artıyor
  • Ethereum Fiyatı Artışa Geçti: Spot Bitcoin ETF Onayı Sonrası Piyasa İyimserliği Artıyor

Ethereum Fiyatı Artışa Geçti: Spot Bitcoin ETF Onayı Sonrası Piyasa İyimserliği Artıyor

Ethereum için yükseliş eğilimi olduğunu destekliyor.
  • Haber Merkezi
  • 12.01.2024 - 09:53
  • Güncelleme : 12.01.2024 - 09:53
Sosyal Medya'da Paylaş
Son dönemde Ethereum fiyatı önemli bir yükseliş yaşayarak, son bir haftada %16’dan fazla artışla 2.500 dolar seviyesini geçti. Bu artış, spot Bitcoin ETF onayının hemen ardından geldi ve piyasada Ethereum için de spot ETF onaylarına yönelik beklentilerin yüksek olduğu bir dönem başladı.

ABD’deki 11 spot Bitcoin ETF onayı sonrası piyasanın iyimserliği arttı ve Bloomberg analisti Eric Balchunas, Ethereum ETF onayının Mayıs ayına kadar %70 olasılıkla gerçekleşebileceğini belirtti. Bu tahmin, piyasadaki iyimser havayı daha da güçlendirdi.

Eğer Ethereum fiyatı, boğaların desteğiyle 2.700 dolarlık direnç seviyesini aşarsa, 3.000 dolar seviyesini test etme olasılığı artacaktır. Bu seviyede kalıcılık sağlanırsa, kısa vadede 4.000 dolarlık dirence doğru bir yükseliş yaşanabilir.

Ancak, yükseliş ivmesinin sürdürülemez olması durumunda Ethereum’un 2.500 dolar ve hatta 2.450 dolara kadar geri çekilebileceği öngörülmektedir.Teknik göstergeler, Ethereum için yükseliş eğilimi olduğunu destekliyor. MACD göstergesi alım baskısının satış baskısına üstün olduğunu, Chaikin Para Akışı pozitif bir satın alma eğilimini gösteriyor. Ayrıca, dört saatlik teknik göstergeler, Göreceli Güç Endeksi ve Hareketli Ortalamalar da yükseliş eğiliminin devam ettiğine dair sinyaller veriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ