Ethereum ve Bitcoin Hareketlenmeye Hazır: Zincir İçi Metrikler Sinyal Veriyor

Ethereum ve Bitcoin Hareketlenmeye Hazır: Zincir İçi Metrikler Sinyal Veriyor

SEC, XRP satışının bir menkul kıymet teklifi olduğunu iddia ediyor.
  • Haber Merkezi
  • 22.09.2023 - 09:26
  • Güncelleme : 22.09.2023 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Ethereum (ETH), 2023 yılında ABD doları cinsinden fiyatında yılbaşından bu yana %36’lık bir artış yaşadı. Ancak bu artış, ETH’nin Kasım 2021 zirvesi olan 4.870 doların %66 altında işlem gördüğü düşünülürse, oldukça küçük bir yükseliş olarak değerlendirilebilir. Ethereum, Bitcoin karşısında son 14 ayın en düşük seviyesine ulaşarak kritik 0,06 BTC desteğini kırdı.

ETH alıcıları, ağın Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasına geçişini ve bu geçişin yeni token ihtiyacını önemli ölçüde azaltacağını belirten protokol yükseltmelerini umutla bekliyor. Ethereum yatırımcıları arasındaki güven, bu engellerin aşılmasıyla arttı ve Ethereum fiyatının 2.000 doları aşacağı tahmin edildi. Ancak bu öngörü sadece kısa süreli oldu ve ETH’nin fiyatı hızla 1.850 dolar seviyesine geriledi.

Ethereum ağındaki planlanan gelişmeler genel olarak yolunda ilerliyor. Yatırımcılar, ETH’nin BTC’ye göre fiyatındaki mevcut düşüş eğilimini tersine çevirmek için başka potansiyel katalizörleri araştırıyor. Bu katalizörlerden biri, Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki yasal süreç olabilir.SEC, XRP satışının bir menkul kıymet teklifi olduğunu iddia ediyor. Ancak, Temmuz ayında Yargıç Analisa Torres, XRP’nin, özellikle borsalar aracılığıyla dağıtıldığında, genel olarak bir menkul kıymet olarak nitelendirilmediğine karar verdi. Bu durum Ethereum’un fiyat momentumunu önemli ölçüde etkileyebilir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ