Ethereum’da (ETH) Devasa Yükselen Trend Kırıldı! Çöküş mü Gelecek?

Ethereum’da (ETH) Devasa Yükselen Trend Kırıldı! Çöküş mü Gelecek?

Ethereum için işler kötüye gidiyor.
  • Haber Merkezi
  • 9.12.2022 - 09:26
  • Güncelleme : 9.12.2022 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Lider altcoin Ethereum (ETH) son dönemlerde 1.250 dolar seviyelerinde akümüle oluyor olsa da, durumların kötüye gittiği gözükmekte. Her ne kadar yatırımcılar ETH’nin 1.000 doların üzerinde olmasından mütevellit memnun olsa da, uzun vadeli görünüm gittikçe kötüleşiyor.

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, geçen ay yüzde 17 oranında düşüş yaşayarak yıllardan beri süre gelen devasa bir yükselen trendin kırılmasına sebebiyet verdi.Mart 2020 ve Aralık 2016’daki diplerin birleştirilmesiyle oluşturulan bu trendin, 2022 yılında yaşanan ayı sezonunda aşağı yönlü kırılması beklenmiyordu.

Terra Luna faciası veya FTX‘in iflası gibi kötü olayların yaşanması, Ethereum’un beklentilerden daha fazla düşüş yaşamasına neden oldu.

Her ne kadar Ethereum haftalık ölçekte kötü gözüküyor olsa da, Bitcoin‘den çok daha iyi bir performans sergilediği bir gerçek.

Lider kripto para birimi Bitcoin haziran ayındaki dip seviyesi olan 17.700 doların altında işlem görürken, Ethereum ise aynı dönemdeki dip nokta olan 890 doların yüzde 40 üzerinde konumlanmakta.

İlerleyen süreçte Bitcoin düşüş yaşarken BTC dominance tablosunun yükselişe geçmesi, ETH’nin 890 doları kaybedip 700 dolar seviyelerine gerilemesine neden olabilir.

Şimdilik bu tahmin çok ütopik gelse de, olası bir Grayscale iflası sektörde böyle bir çöküşün yaşanmasına sebebiyet verebilir gibi gözükmekte.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ