FTX: Binance’a Tuzak ve Bitcoin Fiyat Manipülasyonu İtirafları

FTX: Binance’a Tuzak ve Bitcoin Fiyat Manipülasyonu İtirafları

Ellison, duruşmada sahte bilanço oluşturarak Genesis’ten kredi talep ettiklerini de anlattı
  • Haber Merkezi
  • 12.10.2023 - 09:53
  • Güncelleme : 12.10.2023 - 09:53
Sosyal Medya'da Paylaş
Altı hafta süren duruşma serisinde FTX’in çöküşüne neden olan olaylar ayrıntılarıyla ortaya çıktı. Binance CEO’su, borsanın rakipler tarafından hedef alındığını iddia etmişti ve bu durum, Caroline Ellison’ın itiraflarıyla doğrulandı. Ellison, duruşmada ifade verdi ve kripto para piyasasındaki düşüşün Alameda’nın ticaret pozisyonlarını ve kredilerini olumsuz etkilediğini, bunun sonucunda da şirketin zor duruma geldiğini belirtti.

Genesis’ten alınan 400 milyon dolarlık kredinin ödemesi için FTX müşterilerinin bakiyelerinin kullanıldığı konusu duruşmanın önemli gündem maddelerindendi. Bu durum, FTX’in müşteri bakiyelerini ödeme yapmak için kullandığı ve müşterilerin bunu öğrenmesi durumunda tüm paralarını çekme girişiminde bulunabilecekleri endişesini doğurdu.

Ellison, duruşmada sahte bilanço oluşturarak Genesis’ten kredi talep ettiklerini de anlattı. Binance hakkındaki iddialar duruşmanın hassas noktalarından biriydi. FTX, Binance borsasının FTT ile ilgili hedef alındığını ileri sürdü ve SBF’nin düzenleyicileri Binance’a karşı kışkırtmaya çalıştığını belirtti.SBF’in düzenleyiciler ve siyasilerle sıkı ilişkileri olduğu ve bu bağlantıları ailesinden aldığı belirtildi. Diğer önemli bir itiraf ise Bitcoin fiyatını 20.000 doların altında tutmak için müşteri fonlarının kullanıldığıydı. Bu durum, müşterilerin paralarını tamamen kaybetme riskini beraberinde getirdi ve borsada gözüken bakiyelerin aslında müşterilerin kendi bakiyeleri olduğu ortaya çıktı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ