Grayscale’deki Bitcoin çıkışları cuma günü en düşük seviyesini gördü

Grayscale’deki Bitcoin çıkışları cuma günü en düşük seviyesini gördü

Grayscale’den 44 milyon dolarlık net çıkış oldu.
  • Haber Merkezi
  • 26.02.2024 - 09:57
  • Güncelleme : 26.02.2024 - 09:57
Sosyal Medya'da Paylaş

GBTC hisselerinin Bitcoin ETF'ine dönüşmesinin ardından milyarlarca dolarlık satışların olduğu Grayscale'deki çıkışlar cuma günü, 11 Ocak'tan bu yana görülen en düşük seviyeye ulaştı.

10 Ocak’ta kabul edilen Bitcoin spot ETF’lerinin ardından GBTC hissesini ETF’e dönüştürmeyi başaran Grayscale şirketi, cuma günü 11 Ocak’tan bu yanaki en düşük satışını gördü. Grayscale’den 44 milyon dolarlık net çıkış oldu.

Bir önceki işlem günü olan perşembe de, bu rakam 55 milyon dolar ile yine en düşük ikinci çıkış seviyesindeydi.

Grayscale’den şu ana kadar net 7.4 milyar dolarlık çıkış olurken, şirketin elinde hala 22 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor.

Bilindiği üzere Grayscale’deki Bitcoin satışlarının büyük bölümü, GBTC hissesini indirimli fiyattan alan yatırımcıların kâr realizasyonu ile FTX iflas yönetiminin yaptığı 1.5 milyar doalrlık satış üzerinden gelmişti. Son olarak Genesis şirketinin iflas yönetimi de, mahkemeden 1 milyar dolardan fazla GBTC satışı için onay almıştı.

Öte yandan 23 Şubat günü Bitcoin ETF’leri net 232 milyon dolarlık yatırım aldılar. Bunun 167 milyon dolarlık kısmı BlackRock’a, 50 milyon dolarlık kısmı ise Fidelity’ye geldi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ