İngiliz Bankası Standard Chartered'dan 2024'e Kadar Çılgın BTC Fiyat Tahmini!

İngiliz Bankası Standard Chartered'dan 2024'e Kadar Çılgın BTC Fiyat Tahmini!

Standard Chartered Bitcoin Fiyatının 2024'e Kadar 120.000 Dolar Olacağını Bildiriyor
  • Haber Merkezi
  • 12.07.2023 - 09:21
  • Güncelleme : 12.07.2023 - 09:21
Sosyal Medya'da Paylaş

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), yukarı yönlü hareketini sürdürerek 30.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmaya devam ediyor.

Bitcoin'in değerindeki bu artış, olumlu tahminler, artan kurumsal benimseme, ana akım finansal kuruluşlar arasında daha geniş kabul ve birçok ülkede olumlu düzenleyici ortamlar gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir.

Standard Chartered'ın yakın zamanda Bitcoin'in 2025 yılına kadar etkileyici bir seviye olan 120.000 dolara ulaşabileceği yönünde dikkate değer bir tahminde bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Bu iyimser tahmin, BTC'nin fiyatını olumlu yönde etkileyerek Bitcoin'in gelecekteki yukarı yönlü ivmesine katkıda bulunabilir.

Standard Chartered Bitcoin Fiyatının 2024'e Kadar 120.000 Dolar Olacağını Bildiriyor

Önde gelen bir banka olan Standard Chartered, uzun vadeli Bitcoin fiyat tahminini revize etti ve 2024 yılının sonuna kadar potansiyel bir değer olan 120.000 doları öngördü.

Bu revizyon, bankanın Bitcoin madencilerinin, Bitcoin ağına destek vermede kritik bir rol oynayan bu aktörlerin, yeni oluşturulan coinlerin daha büyük bir kısmını kendileri için tutma olasılığını kabul etmesiyle geliyor.Standard Chartered'a göre, eğer madenciler satış aktivitelerini azaltır ve daha fazla coini elinde tutarlarsa, bu Bitcoin'in arz ve talep dinamiklerini etkileyebilir.Daha fazla coin tutarak, madenciler giderlerini daha iyi karşılayabilir ve bu da piyasada bulunan toplam Bitcoin arzını potansiyel olarak azaltabilir.

Banka, bu davranış değişikliğinin, yıllık olarak yaklaşık 250.000 BTC'lik bir azalmaya neden olabileceğini tahmin ediyor. Azalan arz ve potansiyel talep artışı ile Bitcoin'in değeri önemli ölçüde artabilir.

Standard Chartered'ın Bitcoin'in Gelecekteki Değerindeki İyimserliğini Etkileyen Faktörler

Standard Chartered'ın Bitcoin'in gelecekteki değeri konusundaki iyimserliği, artan madencilik karlılığı ve yaklaşan "halving" olayı dahil olmak üzere birkaç faktöre dayanmaktadır.

Banka, Bitcoin'in fiyatı arttıkça, madencilerin yeni basılan coinlerin daha büyük bir kısmını elinde tutma eğiliminde olacaklarını ve bu durumun piyasada günlük olarak mevcut olan arzı daha da sınırlayacağını öngörüyor.

Ayrıca, periyodik olarak gerçekleşen halving olayı, çıkarılabilecek yeni Bitcoin sayısını azaltır.

Bu faktörleri dikkate alarak, Standard Chartered Bitcoin'in fiyatında sürdürülebilir uzun vadeli bir artış öngörüyor.

Bitcoin Fiyat Tahmini

Kripto para birimi Bitcoin, şu anda piyasada yükseliş eğilimi gösteriyor, fiyatı 30.380 dolar ve önemli bir 24 saatlik işlem hacmi olan 14.939.415.243 dolar seviyesinde.

Bitcoin, geçtiğimiz gün içinde belirgin bir büyüme gösterdi ve %0.41'lik bir kazanç yaşadı.

Bitcoin, 31.000 dolar seviyesi civarında dirençle karşılaşıyor olsa da, bu seviyenin biraz üzerinde, özellikle 31.050 dolar civarında bir pozisyon korumayı başarıyor.

Direnç, 31.350 dolarlık seviye yakınında belirgin ve bu seviyenin üzerine başarılı bir şekilde çıkılması, Bitcoin'in fiyatını yaklaşık 32.500 dolara veya potansiyel olarak daha da yükseğe, 34.150 dolar civarına doğru sürükleyebilir.

 

Bitcoin ayrıca, 30.300 dolar civarında veya muhtemelen 29.650 dolar civarında bulunan potansiyel destekle, olumsuz yönde dikkate alınması gereken acil destek seviyelerine sahiptir.

29.650 $ seviyesinin altında önemli bir kırılma, 28.650 $'a veya hatta daha da düşük, 27.900 $'a doğru bir gerilemeye yol açabilir.

Sonuç olarak, Bitcoin'de potansiyel bir satın alma fırsatı için önemli bir gösterge olarak, 31.000 $ seviyesini yakından izleyebilirsiniz.

2023'te İzlenecek En İyi 18 Kripto Para Birimi

CryptoNews Industry Talk ekibi, 2023'ün en iyi 18 kripto parasını inceledi. Gelecek vadeden bir yatırım fırsatı arıyorsanız birçok alternatif proje bulunuyor.

Liste, yeni altcoinler ve ICO projeleri ile haftalık olarak güncellenmektedir.

Sürekli değişen dijital varlıklar dünyasında gezinirken oyunun bir adım önünde olun ve bu kripto para birimlerinin potansiyelini keşfedin.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ