İngiltere’de yasa dışı Bitcoin ATM’lerine operasyon

İngiltere’de yasa dışı Bitcoin ATM’lerine operasyon

İngiliz Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) ve yerel yetkililer, Leeds şehri çevresini araştırarak ülkede yasa dışı olarak faaliyet gösteren kripto para ATM'lerini hedef alıyor.
  • Haber Merkezi
  • 15.02.2023 - 09:38
  • Güncelleme : 15.02.2023 - 09:38
Sosyal Medya'da Paylaş

Birleşik Krallık’ın düzenleyici kurumu, kısa süre önce İngiltere’nin kuzeyindeki Leeds şehri yakınlarında, yasa dışı olarak işletilen kripto para ATM’lerine ev sahipliği yaptığından şüphelenilen birkaç siteye girdiğini ve incelediğini söyledi. West Yorkshire Polisi ile birlikte gerçekleştirilen bu eylemin ulusal çapta bir ilk olduğu belirtiliyor.

Kullanıcılar, normal bankamatiklere benzeyen özel makinelere nakit para koyarak ya da bu makinelerden nakit para çekerek Bitcoin gibi kripto varlıkların alım satımını yapabiliyor.

Ancak bu tür makinelerin FCA’e kayıtlı olmadığı, dolayısıyla Birleşik Krallık’ta işletilmelerinin yasa dışı olduğu ifade ediliyor.

Düzenleyici kurum, alışveriş merkezleri, barlar, restoranlar, gazete bayileri ile postanelerdeki yasadışı kripto para makinelerini engellemek ve devre dışı bırakmak için yerel polis güçleri de dahil olmak üzere çok sayıda kanun uygulayıcının birlikte çalıştığını kaydediyor.

“Tüm paranızı kaybetmeye hazır olmalısınız”

FCA’in icra ve piyasa gözetim direktörü Mark Steward, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren kripto para işletmelerinin kara para aklamayı önleme amacıyla FCA’e kayıtlı olması gerekiyor” dedi. Steward, kripto ürünlerinin şu anda düzenlenmemiş ve yüksek riskli olduğunu dile getirirken “Bunlara yatırım yaparsanız tüm paranızı kaybetmeye hazır olmalısınız.” diye konuştu.

Daha fazla yaptırım konusu masaya yatırılacak

Duyuruya göre, FCA bu ziyaretler sırasında topladığı kanıtları gözden geçirecek ve daha fazla yaptırımı değerlendirecek.

West Yorkshire polis ekibinden Dedektif Sergent Lindsay Brants, “Operatörlere uyarı mektupları gönderilerek makineleri kullanmayı bırakmaları istendi ve herhangi bir kuralı ihlal etmeleri halinde kara para aklama suçundan soruşturulacakları belirtildi.” ifadelerini kullandı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ