İnsan Hakları Vakfı (HRF) Geliştiriciler İçin Bitcoin Ödül Programını Duyurdu - İşte Detaylar
  • İnsan Hakları Vakfı (HRF) Geliştiriciler İçin Bitcoin Ödül Programını Duyurdu - İşte Detaylar

İnsan Hakları Vakfı (HRF) Geliştiriciler İçin Bitcoin Ödül Programını Duyurdu - İşte Detaylar

Bitcoin Aktivistleri, Aralık 2024'e Kadar Başvuruları Kabul Edecek
  • Haber Merkezi
  • 31.07.2023 - 09:50
  • Güncelleme : 31.07.2023 - 09:50
Sosyal Medya'da Paylaş

İnsan Hakları Vakfı (HRF), Bitcoin ve Lightning Network'ün ilerlemesine katkı sağlamak için Bitcoin (BTC) hata ödülleri sunmaya başlıyor.

Resmi bir duyuruya göre, vakıf, Bitcoin ve Lightning Network'ün gelişimine yardımcı olmayı hedefleyen, her biri 2 BTC değerinde 10 ödül sundu. Bu ödüller, mevcut kurlarda yaklaşık 58.500 dolarlık bir değere sahip.

Duyuruda, "Herhangi bir kişi ya da ekip, on zorluktan herhangi birini tamamen çözerse, 2 BTC'lik bir ödül kazanır," denildi.

HRF, web sitesinde gelecekte daha fazla ödülün eklenme ihtimalinin olduğunu ifade etti.

Hata ödülü yarışmalarından biri, Bitcoin projeleri için kullanıcı arayüzünün (UI) iyileştirilmesine odaklanıyor. Şu anki durumda, bu projeler büyük oranda Figma adlı özel tasarım yazılımına bağımlılar.

Hedef, geliştiricilere bir Bitcoin UI kılavuzuna ücretsiz erişim imkanı sağlamak ve böylece daha akıcı ve kullanıcı dostu deneyimler sunmaktır.

Bir diğer yarışma, sansür direnci sağlayan açık kaynaklı bir sosyal medya platformu olan Nostr'un gelişimini genişletme ve güçlendirme hedefliyor.

Jack Dorsey tarafından desteklenen Nostr, son aylarda özellikle teknik olarak daha eğilimli kripto topluluğu arasında önemli bir ilgi gördü.

HRF, Bitcoin cüzdanlarını geliştirmek için ödüller de sunuyor.

Bir yarışmanın özel odak noktası, kullanıcıların sınırları aştıklarında tohum ifadelerini oluşturabilecekleri ve hatırlayabilecekleri bir beceridir, zira bu, gizlilik ve güvenliklerini korumak isteyen kullanıcılar için sıklıkla başvurulan bir stratejidir.

Bu uygulamanın global olarak teşvik edilmesi, HRF'nin vizyonuyla paralel olarak, muhalifler ve insan hakları savunucularına mali özgürlük sunmayı hedefler.

Bu ödüllerin 20 BTC'lik finansmanı, mali özgürlüğü genişletme amacına adanmış HRF'nin Bitcoin Geliştirme Fonu tarafından sağlanıyor.

Bitcoin Aktivistleri, Aralık 2024'e Kadar Başvuruları Kabul Edecek

HRF ekibi, bu ödüller için 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvuruların memnuniyetle karşılanacağını bildirdi.

Ekip, ''Tüm başvurular, onay için dış sektör uzmanlarına gönderilecek, alınmayan herhangi bir ödül, HRF'nin Bitcoin Geliştirme Fonu'na geri yatırılacaktır. dedi.

Bu, HRF'nin bir Bitcoin ödül programını ilk kez başlatması değil.

Aralık 2021'de, vakıf, Lightning Network ödeme platformu Strike ile birlikte benzer bir girişimde bulunmuştu. Yarışma, her biri 3 BTC değerinde olan üç yarışmadan oluşuyordu ve 31 Aralık 2022'ye kadar devam etmişti.

HRF bu hata ödülleriyle, geliştiricileri, Bitcoin'in kullanılabilirlik, gizlilik ve güvenliğini artırmak için katkı sağlamaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Ekip son duyurusunda "İnsan Hakları Vakfı, HRF’nin dünya çapındaki araştırmalarından ilham alarak, Bitcoin ve Lightning Network, E-cash ve Nostr'un kullanılabilirlik ve gizliliğini iyileştirmeye çalışan açık kaynaklı geliştiricileri destekliyor." ifadelerini kullandı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ