Japonya’nın E-ticaret Devi Mercari, Bitcoin ile Ödemeleri Kabul Edecek

Japonya’nın E-ticaret Devi Mercari, Bitcoin ile Ödemeleri Kabul Edecek

Mercari’nin web sitesinde Bitcoin için ayrı bir fiyat listesi bulunmayacak
  • Haber Merkezi
  • 8.01.2024 - 09:49
  • Güncelleme : 8.01.2024 - 09:49
Sosyal Medya'da Paylaş
Dünya genelinde Bitcoin ETF’sinin onay süreci takip edilirken, Japonya’nın önde gelen e-ticaret platformlarından Mercari, 2024 Haziran’ında Bitcoin ile ödeme alacağını duyurdu. Bu adım, kripto para kullanımının arttığı bir dönemde gerçekleşiyor ve Mercari’nin büyümesiyle paralel ilerliyor. Şirket, Bitcoin ödemelerini Tokyo’daki iştiraki Melcoin aracılığıyla kabul edecek ve satıcılar yine Japon Yeni cinsinden ödemelerini alacaklar.

Mercari’nin web sitesinde Bitcoin için ayrı bir fiyat listesi bulunmayacak, ancak müşteriler ödeme seçenekleri arasından Bitcoin’i tercih edebilecekler. 2013 yılında kurulan Mercari, Japon e-ticaret pazarında büyük bir oyuncu haline geldi ve şu an aylık 22 milyon kullanıcıya hizmet veriyor.

Firma, Japonya dışında Avrupa dahil olmak üzere uluslararası pazarlarda da genişlemeye çalışıyor. Mercari, kripto para yatırımcılarını hedef alarak, Mercari Bitcoin adı altında kripto ticaret hizmetleri de sunuyor. Kullanıcılar bu hizmet sayesinde, platform üzerinden elde ettikleri gelirle Bitcoin alıp satabiliyorlar ve sadakat puanlarıyla Bitcoin kazanabiliyorlar.

Bu yeni ticaret hizmeti, daha şimdiden 1 milyon kullanıcıyı aşarak Mercari’nin kripto para alanındaki etkisini gösterdi. Kullanıcılar, Mercari’nin sunduğu bu yeni hizmeti ve rakibi Rakuten’in benzer servislerini kripto dünyasındaki yeni birer köprü olarak görüyorlar.Rakuten de, kendi kripto ticaret hizmeti Rakuten Wallet ile kripto para birimlerini kullanıcılara sunuyor ve sadakat puanlarıyla kripto para alım satımına olanak sağlıyor. Japon kripto kullanıcılar arasında yapılan bir anket, bu iki platformun kullanım oranlarının yaklaşık olarak eşit olduğunu gösteriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ