JPMorgan yöneticisi, Fed’in faiz kararı için farklı bir öngörüde bulundu

JPMorgan yöneticisi, Fed’in faiz kararı için farklı bir öngörüde bulundu

Fed faiz kararları için JPMorgan yöneticisinden dikkat çekti
  • Haber Merkezi
  • 18.05.2023 - 12:26
  • Güncelleme : 18.05.2023 - 12:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para ve geleneksel piyasaların yakından takip ettiği Fed faiz kararları için JPMorgan yöneticisinden dikkat çeken bir tahmin geldi.

Portföy yöneticisi Seamus Mac Gorain, ABD Merkez Bankasının para politikasında değişiklik öngörüyor.

Fed %2 enflasyon hedefiyle geçtiğimiz yıldan bu yana faiz artışları kaydetti. Üstelik ABD bankalarında yaşanan iflaslar dahi bu hedefi sekteye uğratmayı başaramamışa benziyor. Artan faizler nedeniyle bankalar devlet tahvillerinden zarar ederken piyasalar, sıkı para politikasının ne zaman sona ereceğini tartışmakta.

JPMorgan Asset Management’ın portföy yöneticisi Seamus Mac Gorain ise Fed için farklı beklentilere sahip.

Gorain, piyasaların faiz indirimi beklentisinde haklı çıkacağını ileri sürdü. Deneyimli portföy yöneticisi, resesyon ihtimalinin kapıda olduğuna işaret etti. Ayrıca bankacılık sisteminde görülen krizin bu ihtimali artırdığının altını çiziyor.

Seamus Mac Gorain’e göre ABD’nin resesyona girmesiyle birlikte Fed, planlanandan erken faiz indirimine başlayacak. JPMorgan yöneticisi, Fed’in “Eylül ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimi” yapmak zorunda kalabileceğine inanıyor. Bu beklenti ise Fed’in yıl sonuna kadar savunmak istediği faiz seviyeleri ile çelişiyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ