Kaldıraçlı Bitcoin ETF’lerinde Hareketlilik Yaşandı

Kaldıraçlı Bitcoin ETF’lerinde Hareketlilik Yaşandı

Kripto para sektörü spot Bitcoin ETF'leri hakkında tartışamalar yaşarken kaldıraçlı Bitcoin ETF işlem hacminde yükseliş görüldü.
  • Haber Merkezi
  • 7.07.2023 - 09:45
  • Güncelleme : 7.07.2023 - 09:45
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para sektörü spot Bitcoin ETF’leri hakkında tartışamalar yaşarken kaldıraçlı Bitcoin ETF işlem hacminde yükseliş görüldü.

Kripto para sektörü son dönemde spot Bitcoin ETF başvuruları ile bir ralli yaşadı. Bununla birlikte BlackRock gibi büyük varlık yönetim şirketleri bu bayrağı taşımaya devam ediyor.

Kaldıraçlı Bitcoin ETF İşlem Hacimlerinde Yükseliş

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Volatility Shares Trust’ın 2x Bitcoin Stratejisi ETF’si, ilk haftasında 500.000’den fazla hissenin işlem gördüğünü açıkladı. BITX sembolü altında işlem gören bu ETF’nin hisse fiyatı hisse başına yaklaşık 15 dolar aralığında dalgalanmıştır.Volatility Shares Trust, küçük bir ihraççı olarak faaliyet gösteren ABD’deki tek kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlemleri ETF’sini yönetmektedir. ETF, geçtiğimiz hafta Chicago Board Options BZX Borsası’nda işlem görmeye başladı.

 

BlackRock ve Fidelity gibi büyük geleneksel finans kurumlarının kendi spot Bitcoin ETF’lerini başlatmak için onay başvuru yapması ile birlikte, Bitcoin borsa yatırım fonları önemli bir konu haline geldi. Volatility’nin ürünü, diğer Bitcoin vadeli işlemleri ETF’lerinden farklı bir yapıya sahiptir.

Volatility Shares Trust’in BITX sembolü altında işlem gören fonu, “S&P CME Bitcoin Vadeli İşlemleri Günlük Döndürme Endeksi’nin tek bir gün için iki katını yatırım sonuçları olarak takip etmeyi” hedeflemektedir.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ