Koronavirüs Çöküşünden Bu Yana İlk Kez Oluyor! Bitcoin “Aşırı Satım” Bölgesine Girdi!
  • Koronavirüs Çöküşünden Bu Yana İlk Kez Oluyor! Bitcoin “Aşırı Satım” Bölgesine Girdi!

Koronavirüs Çöküşünden Bu Yana İlk Kez Oluyor! Bitcoin “Aşırı Satım” Bölgesine Girdi!

Bitcoin'in Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı satım bölgesine girerek en son Koronavirüs kaynaklı çöküşte görülen seviyelere geldi.
  • Haber Merkezi
  • 22.08.2023 - 09:48
  • Güncelleme : 22.08.2023 - 09:48
Sosyal Medya'da Paylaş
Önemli bir teknik analiz göstergesi, artan tahvil getiririlerinin kripto para piyasası da dahil olmak üzere riskli varlıklar üzerinde baskı kurmasıyla en büyük kripto para Bitcoin (BTC) aşırı satım bölgesine girdini gösteriyor. Dahası teknik görünüm BTC’deki trendin düşüş trendine döndüğüne işaret ediyor.

Bitcoin’in RSI Göstergesi “Aşırı Satım” Bölgesine Girdi

Kripto kralı Bitcoin’in 14 günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) 20’nin oldukça altına düşerek aşırı satım bölgesine girdi. Bu düşüşle gösterge, Mart 2020’deki Koronavirüs (COVID-19) kaynaklı çöküşten bu yana görülen en düşük seviyeye geriledi. RSI, bir varlığın son fiyat hareketini, genellikle 14 gün olmak üzere belirli bir dönemdeki ortalama fiyat hareketine kıyasla gösteren, 0 ila 100 arasında değişen bir momentum göstergesidir.

RSI göstergesinin 30’un altına düşmesi aşırı satım bölgesinde olunduğunu yansıtır ve fiyatın son ortalamasına göre çok hızlı şekilde düştüğünü gösterir. Öte yandan göstergenin 70’in üzerine çıkması ise aşırı alım bölgesinde olunduğuna işaret eder.

X’teki (eski adıyla Twitter) kripto para topluluğu ve çoğu çaylak yatırımcının yaptığı hatalardan biri, RSI’nin aşırı satım veya aşırı alım bölgelerine yaklaşmasını bir yükseliş ve düşüşün öncü işareti olarak değerlendirmeleridir. Ancak durum aslında bu şekilde değildir. RSI’nın aşırı satımda olması sadece fiyatın çok hızlı düştüğü, aşırı alım ise fiyatların çok hızlı yükseldiğini gösterir.

RSI’nın 30’un altına düşmesi veya aşırı satım bölgesine girmesi ise düşüş momentumunun güçlendiğinin bir işaretidir. Gösterge dipteki alıcıların beklediğinden çok daha uzun süre aşırı satım bölgesinde kalabilir.

Bitcoin’de Trend Düşüşe Döndü

FxPro’da kıdemli piyasa analisti olan Alex Kuptsikevich mevcut görünümde Bitcoin’in günlük zaman dilimindeki trendin yükselişten düşüşe döndüğü konusunda uyardı. Kuptsikevich yaptığı Bitcoin yorumunda şunları kaydetti:

Bitcoin geçen haftayı 200 haftalık ve 200 günlük hareketli ortalamalarının altında kayda değer bir düşüşle kapatarak düşüş trendine girdiğinin sinyalini verdi.

Kuptsikevich ayrıca 26 bin dolar civarındaki mevcut seviyelerin altında dip bölgedeki 24 bin 700 doların pivot seviye gibi gördüğünü de ekledi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ