Kripto Para Piyasasını Tehdit Eden Mt. Gox’da Son Dakika Gelişmesi! Tarih 31 Ekim 2024 Olarak Değişti!
  • Kripto Para Piyasasını Tehdit Eden Mt. Gox’da Son Dakika Gelişmesi! Tarih 31 Ekim 2024 Olarak Değişti!

Kripto Para Piyasasını Tehdit Eden Mt. Gox’da Son Dakika Gelişmesi! Tarih 31 Ekim 2024 Olarak Değişti!

Japonya merkezli kripto para borsası Mt. Gox'un kayyum heyeti, alacaklılara yapılacak son ödeme tarihini 31 Ekim 2024'e ertelediğini duyurdu.
  • Haber Merkezi
  • 21.09.2023 - 09:26
  • Güncelleme : 21.09.2023 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş
2014 yılında iflas eden Japonya merkezli dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) borsası Mt. Gox‘a atanan Kayyum Heyeti, son yaptığı duyuruda alacaklılara yapılacak son ödeme tarihinde değişiklik yapıldığını bildirdi.

Mt. Gox Kayyum Heyeti Son Ödeme Tarihini Değiştirdi

Mt. Gox Kayyum Heyeti‘nden yapılan son duyuruda ana geri ödeme, erken geri ödeme ve ara geri ödeme için 31 Ekim 2023 olarak belirlenen son geri ödeme tarihinin 31 Ekim 2024 olarak değiştirildiği açıklandı.

Dahası, gerekli bilgileri sağlayan alacaklılarına geri ödemeler bu yılın sonuna kadar sırayla yapılması planlanıyor ancak geri ödemeler artık 31 Ekim 2023 tarihine kadar değil de 31 Ekim 2024 tarihine kadar bitirilecek. Mt. Gox Kayyum Heyeti, son bildiriminde diğerlerinin yanı sıra 142 bin BTC, 143 bin Bitcoin Cash (BCH) ve 69 milyar Japon yeni tuttuğunun bilgisini paylaşmıştı.

Mt. Gox Geri Ödemeleri Kripto Para Piyasasında Satış Baskısına Neden Olabilir mi?

Kripto para piyasası katılımcıları her Mt. Gox gelişmesini dikkatle takip ediyor. Zira piyasa yorumcuları, alacaklıların kripto paralarını edinmeleri halinde satış yapabileceği riskini paylaşıyor. Miktar, her ne kadar Bitcoin işlem hacmine göre düşük kalsa da piyasada oluşabilecek panik havasıyla satışların hızlanarak BTC’de ve diğer kripto paralarda düşüşün tetikleyicisi olabileceği değerlendiriliyor.

Kripto para piyasası, birçok kripto para şirketinin zor durumda olduğu ve bazılarının iflas başvurusu yaptığı 2022 yılının ardından toparlanmaya çalışıyor. Makro ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen kripto para piyasası, diğer yandan sert düzenleyici baskısıyla karşı karşıya. Uzmanlar, Mt. Gox olayının piyasa üzerinde ek bir satış baskısı oluşturmasına yönelik endişelerini dile getiriyorlar.

Bu noktada yıllardır bir geri ödeme planı üzerinde çalışan Mt. Gox Kayyum Heyeti’nin geri ödemelere başlamasının BTC için ek bir satış baskısı oluşturma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ