Kripto Paralarda Bir Garip Olay! 2009 Yılında Şifresini Unuttuğu Bitcoin Cüzdanı Onu Zengin Etti!
  • Kripto Paralarda Bir Garip Olay! 2009 Yılında Şifresini Unuttuğu Bitcoin Cüzdanı Onu Zengin Etti!

Kripto Paralarda Bir Garip Olay! 2009 Yılında Şifresini Unuttuğu Bitcoin Cüzdanı Onu Zengin Etti!

2009'da 5,000 Bitcoin alan Kristoffer Koch, yıllar sonra unutulan yatırımını hatırladı.
  • Haber Merkezi
  • 22.09.2023 - 09:23
  • Güncelleme : 22.09.2023 - 09:23
Sosyal Medya'da Paylaş
Bazen hayat bizi en beklenmedik şekillerde şaşırtabiliyor. Norveçli bir adamın yıllar sürecek olan unutkanlığının ardından uzun zamandır unutmuş olduğu servet değerindeki Bitcoin yatırımını yeniden keşfettiğinde yaşadığı şaşkınlığı şimdi bir düşünün.

Bitcoin’lerini Unutan Adam

2009 yılında 25 yaşındaki Kristoffer Koch kripto para dünyasına doğru ilginç bir yolculuğa çıktı. Bitcoin’in potansiyelinden emin olamayınca, Bitcoin’in oluşturulduğu 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından yazılan bir belgeyi okumaya karar verdi.

Yaptığı okuma sonrasında Bitcoin’in teknik incelemesi ilgisini çekti ve en son teknolojiye duyduğu hayranlıkla Koch inanılmaz bir karar alarak ve 2009 yılında 5.000 BTC satın aldı. İlk yatırım rakamları sadece 22 dolar ile biraz daha yüksek olan 27 dolar arasında değişiklik göstermişti.

Zaman geçtikçe Koch Bitcoin yatırımını da unuttu. Odak noktası olan hayatına ve kariyerine dönüş yaptı. Parayla kripto para satın almayı hiç planlamamıştı ve durumu şöyle özetliyordu:

O günlerde satın alınabilecek tek ürün alpaka çoraplarıydı, bu yüzden hayatıma devam ettim ve bu girişimi düşünmekten vazgeçerek bunun yerine kazançlı bir iş bulmaya odaklandım.

Dört yıl sonra, Koch’un Bitcoin’in yükselen fiyatlarıyla ilgili raporlara rastlamasıyla kaderi tamamen değişmeye başlamıştı. Kripto paralar artık daha çok ilgisini çekmeye başlamıştı ve BTC varlıkları hızla değer kazanıyordu. Koch 29 yaşına geldiğinde elinde bulundurduğu Bitcoin’lerin onu milyoner yapacağını anladı.

Sahip olduğu 5.000 Bitcoin, 30 doların altında bir değerle yaklaşık 850.000 dolarlık bir varlığa dönüşmüştü. Ancak bir sorun bulunuyordu. BTC’si beklendiği gibi şifreli bir cüzdanda saklanıyordu ve şifresini hatırlayamıyordu.

2013 Yılında Gelen Zenginlik

Şifreyi hatırlaması biraz uzun bir süre aldı. 2013 yılında ise servetini sakladığı cüzdanın kilidini açtı. BTC varlıklarının beşte birini nakde çevirdi, vergi ödemelerini de yaptı. Ardından Oslo’daki Toyen bölgesinde bir daire satın aldı.

Norveçli haber kaynaklarına konuşan Koch, içinde bulunduğu benzersiz koşulları değerlendirerek şu sözleri sarfetti:

En çılgın rüyalarımda bile bu kadar yükseleceklerini hayal edemezdim. Kendi içinde hiçbir değeri olmayan bir şeye değer atfetmemizi sağlayan bu psikolojik refleksler çok tuhaf.

Merak ve şüpheciliğın ardından ortaya çıkan talih kuşu ve Koch’un yolculuğu, kripto piyasasının getirebileceği olağanüstü sürprizlerin bir kanıtı olarak görülebilir. Bu, kripto sahiplerine ilham vermeye devam eden ve bu inancın defalarca gerçekleştiği bir hikaye olarak dikkat çekiyor. Koch’un hikayesi ise yine Shiba Inu’ya (SHIB) yaptığı yatırımla 8000 doları 5,7 milyar dolara dönüştüren bir adamın hikayesini akla getiriyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ