Kripto sosyal medya hesapları hacklendi, yanlış bilgi yayılıyor

Kripto sosyal medya hesapları hacklendi, yanlış bilgi yayılıyor

Bitcoin ETF'sinin onaylanmasıyla ilgili yanlış duyurular yayınladılar.
  • Haber Merkezi
  • 18.01.2024 - 09:58
  • Güncelleme : 18.01.2024 - 09:58
Sosyal Medya'da Paylaş

Bir dizi güvenlik ihlalinde, kripto paralarla ilgili önde gelen sosyal medya hesapları ele geçirilerek yanlış bilgilerin yayılmasına ve piyasada rahatsızlıklara neden oldu.

Bugün, Rocket Pool X'in sosyal medya kanalları, akıllı sözleşmelerde var olmayan güvenlik açıklarına atıfta bulunarak varlık transferleri hakkında yanlış iddiaların ortaya atıldığı bir siber saldırının kurbanı oldu.

Ayrı bir olayda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Twitter hesabı da bugün saldırıya uğradı. Saldırganlar, yanlış bilgi düzeltilmeden önce piyasayı kısa süreliğine karıştıran bir Bitcoin ETF'sinin onaylanmasıyla ilgili yanlış duyurular yayınladılar.

Siber tehdit dalgasına ek olarak, Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin'in Twitter hesabı da bugün hacklendi. Güvenlik ihlali, Ethereum güncellemesi olarak gizlenmiş bir kimlik avı bağlantısını tanıtmak için kullanıldı ve potansiyel olarak takipçileri mali kayıp riskiyle karşı karşıya bıraktı.

Bu güvenlik açıkları, kripto para birimleriyle ilişkili sosyal medya hesaplarının savunmasızlığı konusundaki endişeleri artırdı. SEC'in olayı, özellikle, Twitter hesaplarında temel bir güvenlik önlemi olan iki faktörlü kimlik doğrulama eksikliğini vurguladı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ