Kriz Kahini Michael Burry: “Bitcoin (BTC) Tüm Dolandırıcılıkların Anası”!

Kriz Kahini Michael Burry: “Bitcoin (BTC) Tüm Dolandırıcılıkların Anası”!

Bitcoin ile kara para aklama devam ediyor mu?
  • Haber Merkezi
  • 19.12.2022 - 09:32
  • Güncelleme : 19.12.2022 - 09:32
Sosyal Medya'da Paylaş

Tanınmış yatırımcı Michael Burry, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet ile kripto para birimleri için başlatılan denetimleri eleştirmişti. Ülkelerin kripto varlıkları kısıtlayamayacağının altını çizen Burry, her ne kadar sektöre yakın bir tavır sergilese de, son yorumu ile yatırımcıları korkutmuş durumda.

Lider kripto para birimi Bitcoin‘i (BTC) “tüm dolandırıcılıkların anası” olarak tanımlayan kriz kahini, yatırımcıların dikkatini üzerine çekti.Riskten korunma fonu yöneticisi Michael Lewis’in The Big Short adlı kitabında ayrıntılı olarak bahsettiği konut piyasası özelinde açığa satış yaparak 2008 yüksek faizli mortgage krizini önceden tahmin eden Burry, ayı sezonlarında dönem dönem sahneye çıkıyor.

The Big Short adlı 2015 yapımı biyografik drama filmi, Burry’nin 2008 mali krizindeki rolünün hikayesini anlatıyor. Filmde Burry rolünde Christian Bale yer alırken, Steve Carell, Ryan Gosling, Melissa Leo ve diğer film yıldızları da The Big Short’ta görev yapmakta.

Kripto para sektörünün en büyük meme coinlerinden bir tanesi olan Shiba Inu‘nun birçok seveni bulunmakta. Michael Burry ise SHIB‘i anlamsız bir ürün olarak tanımlıyor.

Michael Burry her ne kadar sektör hakkında bazı konutlarda umutlu olsa da, kripto varlıkların kara para aklama için var olduğuna inanmakta.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ