Lightning Labs, Taproot Assets İle Bitcoin Ağı Üzerinde Küresel Varlıkların Çıkarılmasını Kolaylaştırıyor
  • Lightning Labs, Taproot Assets İle Bitcoin Ağı Üzerinde Küresel Varlıkların Çıkarılmasını Kolaylaştırıyor

Lightning Labs, Taproot Assets İle Bitcoin Ağı Üzerinde Küresel Varlıkların Çıkarılmasını Kolaylaştırıyor

Bitcoin’in bu özelliklerini kullanarak bu işlemleri kolaylaştırmaktadır.
  • Haber Merkezi
  • 19.10.2023 - 09:37
  • Güncelleme : 19.10.2023 - 09:37
Sosyal Medya'da Paylaş
Lightning Labs, 18 Ekim’de Taproot Assets’in piyasaya sürülmesiyle Bitcoin Blockchain‘i üzerinde stablecoin, altın, gümüş gibi varlıkların çıkarılmasını, yönetilmesini ve keşfedilmesini kolaylaştıran bir güncelleme açıkladı. Taproot Assets v0.3 sürümü, Bitcoin sistemini çok varlıklı bir ağa dönüştürmek için gerekli araçları sağlayarak, Lightning Network üzerindeki mevcut Bitcoin likiditesini kullanmaktadır. Bu, Lightning Labs’in Bitcoin’i küresel finans sistemine yönlendirme ağı haline getirme hedefine yönelik önemli bir adımdır.

Taproot Assets v0.3, varlık yakma API’lerinin eklenmesiyle varlık itfa süreçlerini basitleştirmekte ve varlıkları arzdan güvenli bir şekilde yakma yeteneği sunmaktadır. İhraççılar daha sonra karşılık gelen gerçek dünya varlıklarını zincir üzerinde güvenle serbest bırakabilecekler. Güncelleme, kullanıcıların her iki tarafın da aynı anda çevrimiçi olmasını gerektirmeden zincir üzerinde Taproot Assets işlemleri yapabilmesini sağlar.

Bitcoin’in El Salvador’da 2021’de yasal para birimi haline gelmesinden bu yana Lightning Network topluluğu, düşük işlem ücretleri ve eşten eşe Bitcoin işlemleri sunma yeteneği sayesinde özellikle gelişmekte olan pazarda güçlü bir büyüme yaşadı. Ayrıca, stablecoin talebi hızla artmaktadır ve bu, stablecoin ihraç edenlerin Almanya ve Güney Kore gibi büyük gelişmiş ülkelerden daha fazla ABD Hazine tahviline sahip olması, bu varlıkların küresel önemini göstermektedir.

Geliştiriciler artık Bitcoin ağı üzerinde altın, gümüş, ABD Hazine tahvilleri, programatik kupon ödemeli şirket tahvilleri ve benzeri gerçek dünya varlıklarını çıkarabilme olanağına sahiptir. Bitcoin, küresel likiditesi, merkeziyetsizliği ve yüksek güvenliğinden dolayı bu tür işlemleri kitlesel pazar seviyesine ölçeklendirmek için ideal bir platformdur. Lightning Network, Bitcoin’in bu özelliklerini kullanarak bu işlemleri kolaylaştırmaktadır.

Kripto para piyasasının en büyük iki borsası olan Binance ve Coinbase, Lightning Network’ü platformlarına entegre etmeye çalışmaktadırlar. Bu çabalar, Bitcoin’in küresel olarak daha fazla benimsenmesini sağlamaktadır.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ