Madenciler Bitcoin ETF talebini değerlendirmeye devam ediyor

Madenciler Bitcoin ETF talebini değerlendirmeye devam ediyor

Bitcoin arzının düşüşe devam ettiğini gösteriyor.
  • Haber Merkezi
  • 8.02.2024 - 09:49
  • Güncelleme : 8.02.2024 - 09:49
Sosyal Medya'da Paylaş

Geçen ay spot Bitcoin ETF’in onayının ardından Bitcoin madenci satışlarının hızlanması piyasayı baskılayan bir unsur olarak ortaya çıkmıştı. 

Blockchain verileri, spot ETF ticaretinin başlamasıyla birlikte madencilere ait Bitcoin cüzdanlarından 1 milyar doların üzerinde Bitcoin çıkışları olduğunu gösterdi. Şubat ayına gelindiğinde ise Bitcoin madencilerine ait Bitcoin cüzdanlarındaki hareketliliğin devam ettiği gözlemlendi. 

Sonuç olarak Bitcoin ETF ticaretinin başlamasından bu yana Blockchain verileri madenci cüzdanlarında negatif bir Bitcoin hareketi olduğunu gösterdi. Tahmin edilen çıkış miktarı ise yaklaşık bir aylık süreçte 10.200 BTC olarak lanse ediliyor. 

 

Uzmanlar, Bitcoin madencilerin satış kararlarını, daha çok operasyonel giderlerini karşılamanın yanında kripto paraya yönelik artan talebi değerlendirme isteğine bağlıyor. Böylece spot Bitcoin ETF pazarının oluşmasının ardından GBTC’den çıkışlarla birlikte kripto para madencilerinden gelen satışlar Bitcoin’i ay boyunca baskıladı. Bu da kripto paranın Ocak ayının ikinci yarısında %20’yi aşan düşüşünü tetikledi.

Diğer yandan Bitcoin’e yönelik ileri dönük beklenti olumlu kalırken uzun vadeli yatırımcıların bu süreçte satışa geçmemesi düşüşün daha da şiddetlenmesinin önüne geçti. Zira raporlar, son iki yıllık süreçte Bitcoin arzının düşüşe devam ettiğini gösteriyor. Buna göre Bitcoin arzının önemli bir bölümünün uzun vadeli yatırımcıların portföyünde kalması, Bitcoin’in ilerleyen dönemlerde değer kazanacağına dair görüşü destekler nitelikte. 

Bitcoin’de son durum

Bitcoin’in kısa vadeli görünümüne bakıldığında ise grafik, satış baskısının azaldığına dair bir izlenim sunuyor. Geçen ay 40.000 doların altını alım fırsatı olarak değerlendiren yatırımcılar, varlıklarını elinde tuttuktan sonra Bitcoin, Şubat ayında 42.500 dolar üzerinde zemin oluşturdu. Ancak satıcıların, 43.000 dolar bölgesinde varlık göstermesi, en büyük kripto paranın dar bantta hareket etmesine neden olarak bir fiyat sıkışmasına yol açtı.

Geçmiş veriler ise benzer fiyat sıkışmalarının ardından volatilite artışına işaret ederken Bitcoin’in önümüzdeki günlerdeki gelişmelere bağlı olarak yeniden uzun günlük mumlar oluşturarak devam edebileceğini görebiliriz.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ