Marathon, Bitcoin üretiminde rekor kırdı

Marathon, Bitcoin üretiminde rekor kırdı

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği şirketlerinden olan Marathon Digital, üç aylık Bitcoin üretiminde 1562 BTC ile rekor kırdığını açıkladı.
  • Haber Merkezi
  • 9.01.2023 - 09:38
  • Güncelleme : 9.01.2023 - 09:38
Sosyal Medya'da Paylaş

Bitcoin varlıkları 12 bin 232 BTC’ye çıktı

ABD merkezli şirketin basın açıklamasında, 2022’nin dördüncü çeyreğine ilişkin rakamlar paylaşıldı. Buna göre Marathon, hash rate’ini son bir yılda ikiye katlayarak saniyede 7 exahash’e çıkardı. Aralık ayında 475 BTC üretirken 2022 mali yılı için toplam üretim miktarı, 2021’e göre yüzde 30 artışla 4 bin 144 BTC oldu. 1 Ocak itibari ile şirektin madencilik filosu, 69 bin aktif cihaza yükseldi. Öte yandan halen elde tutulan Bitcoin varlıklarının sayısı da 12 bin 232 BTC’ye ulaştı.

Binlerce cihaz çalıştırılmayı bekliyor

Marathon’un yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Fred Thiel, “2022’de hash rate’imizi artırırken daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş konusunda önemli bir ilerleme kaydettik. Yılın başlangıcındaki zorluklara rağmen hash rate’i son bir senede ikiye katlayarak saniyede 7 exahash’e çıkardık. Bu kapasitenin çoğu, şu anda Batı Teksas’taki King Mountain rüzgar çiftliğinde yer alıyor. Dördüncü çeyrekte 1562 BTC üreterek bugüne kadar en verimli çeyrek dönemlerden birini yaşadık. Aralık ayında, Applied Digital ile var olan anlaşmamızı, mevcut cihazlardan yüzde 30 daha fazla enerji verimliliğine sahip S19 XP’den yaklaşık 12 bin adedi, Kuzey Dakota’daki Jamestown tesisinde devreye almak üzere genişlettik. Bunların önümüzdeki ay içinde çalışır durumda olmalarını bekliyoruz. Garden City’de cihaz kurulumları devam ediyor. Şu anda yaklaşık 2.1 exahash kapasitesindeki cihazlar kurulu halde ve aktive edilmeyi bekliyor.” dedi.

Verimliliğı artırmak için yeni çözümler

Ayrıca Marathon, madencilik verimliliğini artırmak için araştırma-geliştirme çalışmaları yaptığını aktardı. Buna göre, Aralık ayında overclocking (işlemciyi yüksek performansta çalıştırma) ve underclocking (işlemciyi düşük performansta çalıştırma) sunucuları test edildi ve çift fazlı daldırmalı soğutma sistemleri incelendi. Ek olarak King Mountain bölgesindeki tesiste operasyonları iyileştirmek ve üretimi optimize etmek için enerji kesinti stratejisi konusunda çalışıldığı kaydedildi. Bu çalışmaların rekabet avantajlarını artıracağı ve Marathon’u daha verimli bir işletme haline getireceği belirtildi.

Üretim kapasitesi katlanacak

Thiel, sözlerinin devamında, Marathon’u dünyanın en büyük ve verimli Bitcoin madenciliği operasyonlarından biri haline getirme hedefinin altını çizdi. Ayrıca önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek binlerce cihazın olduğunu, bunların mevcut üretim kapasitesini yıl ortasına kadar yaklaşık 23 exahash’e çıkaracağı belirtildi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ