Monero (XMR) Nasıl ve Nereden Alınır? 4 Adımda XMR Almak

Monero (XMR) Nasıl ve Nereden Alınır? 4 Adımda XMR Almak

Monero (XMR) nasıl satın alınır?
  • Haber Merkezi
  • 7.08.2023 - 09:26
  • Güncelleme : 7.08.2023 - 09:26
Sosyal Medya'da Paylaş

Monero (XMR) nasıl satın alınır? Monero, XMR nasıl alınır? Monero, bir kripto para borsasına kayıt olduktan sonra, bakiye yükleyerek USDT ya da çeşitli kripto paralar karşılığında satın alınır. Ancak bu işlemi yaparken bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Öncelikle birkaç cümle ile sizlere Monero nedir, açıklayalım. Bildiğiniz gibi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin büyük bir çoğunlulu gizliliği merkez noktalarında birisi haline getirerek ortaya çıkmıştır. Ancak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin eksiklerinden birisi de cüzdan adreslerinin takip edilebilmesidir....

Monero (XMR) nasıl satın alınır?

Monero, XMR nasıl alınır? Monero, bir kripto para borsasına kayıt olduktan sonra, bakiye yükleyerek USDT ya da çeşitli kripto paralar karşılığında satın alınır. Ancak bu işlemi yaparken bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor.

Öncelikle birkaç cümle ile sizlere Monero nedir, açıklayalım. Bildiğiniz gibi Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin büyük bir çoğunlulu gizliliği merkez noktalarında birisi haline getirerek ortaya çıkmıştır. Ancak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin eksiklerinden birisi de cüzdan adreslerinin takip edilebilmesidir. Elbette bu konu yoruma açık, kimine göre cüzdan adresnin takip edilebilmesi iyi bir durum olurken, kimine göre ise kötü bir durum olabilir.

İşte Monero’nun farkı burada ortaya çıkıyor. Bir Bitcoin transferi için cüzdan adresini, karşı tarafa ilettiğinizde gizlilik artık ortadan kalkıyor. Ancak Monero’da bu böyle işlemiyor. XMR’da gizlilik daha ön planda yer aldığı için cüzdan adresiniz gizlenebiliyor. Bu da yaptığınız transferleri bilen tek kişinin siz olduğuna açıklık getiriyor.

Yani kesin bir gizlilik istiyorsanız Monero kullanabilirsiniz, ancak bir kısım tarafından XMR’ın illegal işlere olanak sağlaması sebebiyle mantıklı bulmuyor.

Evet Monero’nun öne çıkan özelliğini sizlere kısaca açıkladık. Şimdi de Monero’yu nereden ve nasıl satın alabilirsiniz sorusuna yanıt bulalım!

1. Adım XMR satın almak i̇çin borsa seçimi

Öncelikle XMR satın alabilmek için bir kripto para borsası seçmelisiniz. Ancak unutmamanız gereken bir nokta da XMR’ın her borsada yer almamasıdır. Ben Türk borsası kullanmak istiyorum diyorsanız, maalesef Türkiye merkezli bir borsada XMR satılmıyor. Diğer yandan her borsa XMR’ın satışına sıcak bakmıyor çünkü, yüksek gizlilik içermesi, bazı sorunları da beraberinde getiriyor.

Ancak dünyanın en büyük borsası olan Binance’i kullanarak XMR, alıp satabilirsiniz. Paranızı çekmek isterseniz de TrBinance’i kullanarak banka hesabınıza havale ve EFT yapabilirsiniz.

Borsa seçerken dikkat etmeniz gereken noktaları ise borsanın işlem hacmi, kullanıcı sayısı, listelediği kripto para birimi sayısı, işlem çifti sayısı olarak sıralayabiliriz. Biz XMR satın almak isteyenler için yazımızda Binance üzerinden ilerleyeceğiz.2. Adım borsada hesap açmak

Karşınıza mail adresi ve şifre girmenizi isteyen bir sayfa çıkıyor. Daha sonra mail adresine gelen doğrulama kodu aracılığıyla Binance’e kayıt olabilirsiniz.

Burada Binance sizden telefon numaranızı da doğrulamanızı isteyecek. Çeşitli kimlik bilgilerini de yine güvenliğiniz için istiyor. Bu adımları tamamladıktan sonra Binance hesabınıza bakiye yüklemeniz gerekiyor.

3. Adım borsaya para yüklemek

Aklınıza kredi kartı ile XMR alınır mı, havale ya da  EFT ile XMR nasıl alınır gibi soruların geldiğini biliyoruz.

Binance global bir borsa, yani dünya çapında neredeyse her ülkeye hizmet veriyor. Diğer yandan Binance’in Türkiye’de, TrBinance isminde bir borsası da yer alıyor.

Binance’e nasıl TL yatırıp çekeceğinizi bilmek istiyorsanız Binance para yatırma ve Binance para çekme yazılarımızı okuyabilirsiniz!

Binance’e kayıt olduktan sonra, isterseniz direkt olarak bilgileriniz TrBinance’e de aktarılıyor. İşte TrBinance aracılığıyla hesabınıza havale, EFT ile banka transferi yapabiliyorsunuz. Ancak ben uğraşmak istemiyorum diyorsanız, Binance üzerinden direkt olarak kredi veya banka kartınız ile kripto para alabilirsiniz.

Aşağıda yer alan görselde de gördüğünüz gibi sayfanın sol üst tarafında kripto al butonu yer alıyor. Buraya tıkladıktan sonra kredi kartını kısmını seçebilirsiniz.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ