Ne Kripto Kışı, Ne Ayılar Hiç Biri Yıkamadı!

Ne Kripto Kışı, Ne Ayılar Hiç Biri Yıkamadı!

2022 Yılında Bitcoin Öncülüğünde Oranlar Yükseldi!
  • Haber Merkezi
  • 5.01.2023 - 09:34
  • Güncelleme : 5.01.2023 - 09:34
Sosyal Medya'da Paylaş
2022 yılı kripto paralar için fiyasko dolu bir yıl olmasına rağmen bu sektör Bitcoin öncülüğünde düzenli bir artışa ev sahipliği yaptı.

Şu anda ciddi bir düzeltme yaşayan piyasalara rağmen, kripto para birimi ödemelerini kabul etmek isteyen perakendecilerin sayısı, e-ticaret sektöründe çevrimiçi olarak yapılan kripto alımlarının hacmindeki istikrarlı artışla birlikte yükselmeye devam ediyor.

Nitekim, bir kripto para ödeme işlemcisi olan CoinGate, 4 Ocak’ta yayınladığı araştırma raporunda, kripto kışına rağmen, 2022’de çevrimiçi işlemler için kripto para birimlerinin kullanımının arttığını keşfetti.

Bitcoin Ödeme İçin En Popüler Kripto

Araştırma, 2022’de CoinGate kullanan traderların 927.294 kripto ödemesi aldığını, bunun yıllık ortalamanın yaklaşık 2,7 katı olduğunu ve 2021’e göre %63’lük bir artışı temsil ettiğini gösteriyor. Bu rakam CoinGate’in her 34 saniyede bir ücretli kripto para siparişi işlemesine eşdeğerdi.

Araştırma bulgularına göre, Bitcoin (BTC) 2022 yılındaki tüm işlemlerin yarısından fazlasından veya %48’ine ev sahipliği yaptı. Bu oranın 2021’dekinden %7,6 daha düşük olması dikkat çekiciydi; bu da altcoin ödemelerinin, artan işlem sayısına rağmen Bitcoin’in ödemelerdeki hakimiyetini marjinal olarak azalttığını göstermekte.

 

2022 yılında USDT, %14,8’lik bir üstünlükle alışveriş için kullanılan en popüler ikinci kripto para birimi oldu. Bunu Ethereum (%10,9), Litecoin (%9,6) ve TRON (%5,8) takip etti.

Piyasadaki genel düşüşe rağmen CoinGate, 2022’de yeni kaydolan traderların sayısında 2021’e kıyasla %48’lik bir artışa ev sahipliği yaptı. Bu, NordVPN gibi sektör devlerini kripto para birimi ödemelerini kabul etmeye istekli işletmeler listesine dahil ediyor.

Kripto Ödemelerini Benimseyen Perakendeciler

Her yıl, perakendeciler tarafından kripto para ödemelerini kabul etmek için verilen en popüler argüman aynı oluyor. Bankasız veya gizlilikleri konusunda endişeli olan tüketiciler için hizmetlere daha iyi erişim ve sonuçta satışların artması.

Modern ödeme işlemcileri, fiat para birimlerine hızlı ödeme yapılmasına izin vererek kripto fiyat dalgalanması sorununu azalttığından, şirketlerini canlandırmak için yaratıcı yöntemler arayan traderların kripto ödemelerini uygulamayı düşünmemeleri için çok az neden var.

CoinGate CEO’su Justas Paulius, Aralık ayında verdiği bir röportajda, kripto para ile ödeme yapma sıklığının kripto kışından etkilenmediğini, insanların satın alma sıklıklarını azaltmadığını ancak biraz serbest paralardan stablecoinlere geçildiğini açıkladı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ