Özbekistan'dan Şaşırtan Karar

Özbekistan'dan Şaşırtan Karar

Özbekistan'dan Şaşırtan Karar
  • Haber Merkezi
  • 12.08.2022 - 12:27
  • Güncelleme : 12.08.2022 - 12:27
Sosyal Medya'da Paylaş

Özbekistan Ulusal Perspektif Projeleri Ajansı (NAPP), ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarının lisansların olmaması nedeniyle web sitelerine erişimin engellendiğini duyurdu.

Düzenleyici kurumun yaptığı açıklamalara göre, Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşlarına kripto para ticareti hizmeti veren birçok borsanın lisans almadan faaliyet gösterdiği tespit edildi:

“BAZI KRİPTO PARA PLATFORMALARI, ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ TOPRAKLARINDA SUNUCU KURMA ZORUNLULUĞUNU DİKKATE ALMADAN VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİ TALEP ETMEKTEDİR.”

“PLATFORMLAR UYGUN KOŞULLARI SAĞLAMADAN, İŞLEMLERİN MEŞRULUĞUNU VE GİZLİ VERİLERİN UYGUN ŞEKİLDE SAKLANMASINI GARANTİ EDEMEZLER.”

Özbekistan, birkaç yıl önce kripto para borsaları için yeni bir lisans uygulaması başlatmıştı. UzNex isimli borsa her ne kadar bu lisans kuralına uymuş olsa da, Binance gibi büyük platformlar Özbekistan Hükümetinin aldığı kararı göz ardı etti.

Son alınan kararın ardından ülkede FTX, Binance ve diğer kayıtlı olmayan kripto para borsalarının web sitelerine erişim yasaklanmış durumda.
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ