Özellikle O Altcoinler’e Dikkat! En Geç Eylül’de Bitcoin’in Darbesini Yiyebilirler!
  • Özellikle O Altcoinler’e Dikkat! En Geç Eylül’de Bitcoin’in Darbesini Yiyebilirler!

Özellikle O Altcoinler’e Dikkat! En Geç Eylül’de Bitcoin’in Darbesini Yiyebilirler!

Analist Benjamin Cowen, Bitcoin'in 20 haftalık SMA'nın ve 21 haftalık EMA'nın altına düşmesinin altcoinler üzerinde baskıya neden olacağına inanıyor.
  • Haber Merkezi
  • 2.08.2023 - 09:51
  • Güncelleme : 2.08.2023 - 09:51
Sosyal Medya'da Paylaş
Yakından takip edilen kripto para analisti Benjamin Cowen, mevcut piyasa döngüsünde çok sayıda memecoin’in Bitcoin (BTC) tarafından silinip süpürülmesini beklediğini açıkladı. İşte analistin memecoinler için yaptığı uyarı.

Analist Özellikle Memecoinler’in Ezilmesini Bekliyor

Kripto para analisti Benjamin Cowen, son YouTube videosunda Bitcoin‘in fiyatının şu anda 20 haftalık basit hareketli ortalamasının (SMA) ve 21 haftalık üstel hareketli ortalamasının (EMA) üzerinde kaldığına dikkat çekti. Analiste göre bu iki ortalama birlikte ele alındığında boğa piyasası destek bandı olarak adlandırılan şey ortaya çıkıyor.

Cowen, Bitcoin’in Ağustos ya da Eylül ayında boğa piyasası destek bandının altına inmesini beklediğini ve bunun memecoinler de dahil olmak altcoin piyasasının genelinde sert bir düşüşe yol açabileceğini belirterek şunları söyledi:

Ben hala dışarıda çok fazla saçmalık olduğunu düşünüyorum. Hala temizlenmesi gereken çok sayıda memecoin var. Bitcoin normalde bunu, blok ödülü yarılanması öncesi yılın 3’ncü çeyreğinde 20 haftalık SMA ve 21 haftalık EMA’nın altında bir haftalık kapanış yaparak başarabilir. Bu sefer farklı olduğunu düşünüyorsanız o zaman ABD borsalarını takip edin derim çünkü ABD borsaları herhangi bir düzeltme belirtisi gösterecek olursa Bitcoin’i 20 haftalık SMA’nın altına iten şey bu olacaktır.

Yani S&P 500‘de bir düzeltme olacak olursa belki çizgiyi koruyabiliriz ancak seçim öncesi yıllarda Ağustos/Eylül döneminde sıkça karşılaştığımız mevsimsel düzeltme gerçekleşecek olursa o zaman beklentim Bitcoin’in 20 haftalık SMA’nın altına düşmesi ve altcoin piyasasının BTC paritelerinde bir kez daha ezilmesi ve belki de Bitcoin karşısında yeni dip seviyelere vurmaları yönünde.

Bitcoin’de Son Durum

En büyük kripto para Bitcoin, son 24 saatte kaydettiği yüzde 2,58 yükselişle 26 bin 629 dolardan el değiştiriyor. Bitcoin fiyatının son 7 günde yüzde 1,34 yükselirken son 30 günde ise yüzde 3,48 düştüğünü gösteriyor.

 

Veriler Bitcoin’in işlem hacminin 24 saatlik zaman diliminde yüzde 50’nin üzerinde artarak 19.65 milyar dolara çıktığına işaret ediyor. Bu yükselişin hacimle desteklenen bir yükseliş olduğunu ortaya koyuyor.

 

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ