Piyasaya Güncel Bakış: Bitcoin (BTC), Yeni Haftaya Hangi Seviyelerde Başladı?

Piyasaya Güncel Bakış: Bitcoin (BTC), Yeni Haftaya Hangi Seviyelerde Başladı?

Kripto para piyasası, yeni haftaya düşüş ile başladı.
  • Haber Merkezi
  • 11.09.2023 - 09:28
  • Güncelleme : 11.09.2023 - 09:28
Sosyal Medya'da Paylaş
Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün ilk saatlerinde 25.900 dolar seviyelerini aşmasının ardından yeniden düşüşe geçti ve kaydettiği son değer kayıpları ile birlikte 25.700 dolar seviyelerine gerledi. Kripto para piyasası, BTC’deki değer kayıplarının da etkisiyle yeni haftaya düşüş ile başladı. Kripto endüstrisinin toplam piyasa değeri, CoinMarketCap (CMC) verilerine göre 1,03 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

Bitcoin (BTC), Yeni Haftaya Hangi Seviyelerde Başladı?

Kripto para piyasası, dün Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in Twitter hesabının hacklenmesinin ardından hızla düşüşe geçti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün ilk saatlerinde 25.900 dolar seviyelerini aşsa da kaydettiği son değer kayıpları ile birlikte 25.700 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı.

 

Kripto para piyasası, lider kripto para birimi BTC‘in 25.700 dolar seviyelerine gerilemesi ile yeni haftaya düşüş ile başladı. Kripto para piyasasındaki çoğu altcoin, yeniden düşüşe geçti ve son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde çeşitli oranlarda değer kayıpları kaydetti. Ayrıca kripto para piyasasındaki artan volatilitenin etkisiyle Coinglass verilerine göre son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 75 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Kaydettikleri son değer kayıpları ile birlikte Ethereum (ETH) 1610 dolar seviyelerinden, BNB 211 dolar seviyelerinden, XRP 0,49 dolar seviyelerinden, Cardano (ADA) 0,24 dolar seviyelerinden, Dogecoin 0,061 dolar seviyelerinden, Solana (SOL) 18,35 dolar seviyelerinden ve TRON (TRX) ise 0,078 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri ise CMC verilerine göre 1,03 trilyon dolar seviyelerine geriledi. Son 24 saatte %4,5’e yakın bir değer kaybı kaydeden Solana (SOL), piyasa değeri yüksek kripto para birimleri arasında piyasadaki düşüşe öncülük eden kripto para birimlerinden biri oldu.

Günün Öne Çıkan Kripto Para Birimleri

Kripto para piyasasındaki düşüş eğiliminin etkisiyle son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde yüksek oranlarda değer kayıpları kaydeden kripto para birimleri oldu. Pepe coin (PEPE), ApeCoin, Arbitrum (ARB), Gala (GALA), Sui (SUI) ve Trust Wallet Token (TWT) kaydettikleri son düşüşlerin ardından CMC verilerine göre piyasa değeri en yüksek 100 kripto para birimi arasında, yüzdelik olarak son 24 saatte en çok değer kaybeden kripto para birimlerinin başında yer aldı.

Öte yandan Bitcoin‘in haftaya düşüş ile başlamasına karşın gün içerisinde çeşitli oranlarda değer artışları kaydetmeye devam eden kripto para birimleri de oldu. Stellar (XLM) ve Render (RNDR), CMC verilerine göre sırıasyla %2,8 ve %1 gibi düşük oranlı değer artışları kaydederek piyasadan pozitif ayrıştı.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ