Ripple İçin 3 Son Dakika Gelişmesi: XRP Sıçradı!

Ripple İçin 3 Son Dakika Gelişmesi: XRP Sıçradı!

Binance, XRP ile TUSD çiftini listeledi
  • Haber Merkezi
  • 29.03.2023 - 11:09
  • Güncelleme : 29.03.2023 - 11:09
Sosyal Medya'da Paylaş

Blockchain şirketi Ripple Labs ile bağlantılı kripto para birimi olan XRP, son günlerde kripto dünyasında manşetlere çıkıyor. İşte detaylar…

Binance, XRP ile TUSD çiftini listeledi

 Binance bugün, 29 Mart TSİ 11’de LDO/TUSD, MATIC/TUSD, OP/TUSD, SOL/TUSD, SSV/TUSD ve XRP/TUSD ticaret çiftleri için alım satım işlemlerine başlayacağını duyurdu. Kullanıcılar, bir sonraki duyuruya kadar sıfır üretici ücretinden yararlanacak. Bu teşvikin, daha fazla traderı bu yeni ticaret çiftlerini keşfetmeye ve kullanmaya teşvik etmesi bekleniyor.

Ripple, en büyük kazananlar arasında

Bu arada, kripto varlık yatırım ürünleri, altı haftalık çıkışların ardından kayda değer bir geri dönüş yaşadı ve XRP, 1,2 milyon dolarlık girişle altcoinler arasında en çok kazananlardan biri oldu. Kripto varlık yatırım ürünleri, altı haftalık toplam 408 milyon dolarlık çıkışın ardından kayda değer bir geri dönüş yaşadı. CoinShares’in son raporuna göre, son girişler Temmuz 2022’den bu yana en büyük haftalık kazanç olan 160 milyon doları buldu. Bu artışın ortasında XRP, 1,2 milyon dolarlık girişle altcoinler arasında en çok kazananlardan biri oldu.

XRP dostu avukat John Deaton, Ripple Labs’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal savaşında galip gelmesi durumunda XRP fiyatının potansiyel olarak artabileceğini öne sürdü. Önümüzdeki birkaç hafta içinde çıkması beklenen son derece önemli mahkeme kararı, XRP’nin gelecekteki büyümesi için çok ihtiyaç duyulan netliği sağlayabilir ve daha geniş kripto para piyasasını önemli ölçüde etkileyebilir.

Ayrıca Coinshares verilerine geri dönersek, özellikle, son zamanlarda birden fazla ülkede girişler gözlemlendi ve bu, varlık sınıfındaki duyarlılıkta geniş bir iyileşme olduğunu gösteriyor.  ABD, Almanya ve Kanada sırasıyla 69 milyon dolar, 58 milyon dolar ve 26 milyon dolarlık girişlerle başı çekti. Öncü kripto para birimi olan Bitcoin, 128 milyon dolarlık giriş alan birincil coin oldu. Solana ve Polygon gibi altcoinler de sırasıyla 4,8 milyon dolar ve 1,9 milyon dolar ile önemli girişler yaşadı.

XRP fiyatı yükseliyor

Ek olarak, XRP, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) Binance’e karşı dava açmasının ardından pazar çapındaki düşüşe rağmen, son 24 saatte yüzde 8 artarak beş ayın en yüksek seviyesi olan 50 sentin biraz altına ulaştı. Yükseliş görünümünün bir kısmı, topluluktan bazılarının, Binance aleyhine dava açan CFTC’nin büyük tokenlerin bir emtia olarak sınıflandırılmasının, XRP tokenlerinin de menkul kıymet yerine emtia olduğu anlamına gelebileceğini söylemesiyle geldi. Zira devam eden SEC davasında XRP, bir menkul kıymet olarak sınıflandırılıyordu – dava da bu yüzden açılmıştı.Ripple CTO’su David Schwartz, Ocak ayında attığı bir tweet’te “XRP, ticarette işlem gören ham bir emtiadır ve bir XRP, diğer tüm XRP’lere eşdeğer kabul edilir,” diyerek bunun hemen hemen bir “emtia” tanımının olduğunu söyledi. O sırada “XRP’nin değerinin hiçbir şekilde başka birinin XRP sahiplerine karşı yasal yükümlülüklerinden kaynaklanmıyor” dedi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ