Risk sermayedarı Tim Draper, Bitcoin'in 250.000 dolara yükselebileceğini söylüyor

Risk sermayedarı Tim Draper, Bitcoin'in 250.000 dolara yükselebileceğini söylüyor

Draper'ın Bitcoin'in geleceğine duyduğu güven, merkezi kurumlar yerine teknoloji aracılığıyla güveni teşvik eden merkezi olmayan yapısından kaynaklanıyor.
  • Haber Merkezi
  • 27.12.2023 - 09:12
  • Güncelleme : 27.12.2023 - 09:12
Sosyal Medya'da Paylaş

Ünlü bir risk sermayedarı olan Tim Draper, Coin Bureau'ya verdiği bir röportajda Bitcoin için iyimser tahminini sürdürerek kripto para biriminin 250.000 $ değerine ulaşabileceğini öngördü. Draper'ın akıllı sözleşmelerin finans alanındaki dönüştürücü potansiyelini vurguladığı bu iyimser duruş, dijital para birimlerine yönelik farklı küresel düzenleyici tepkilerin ortasında geldi.

Draper'ın öngörüsü, şartları doğrudan koda yazılan ve kendi kendini yürüten sözleşmeler olan akıllı sözleşmelerin, aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak finans sektöründe devrim yaratabileceği inancına dayanıyor. ABD'nin kripto para birimlerine yönelik düzenleyici direnci ile El Salvador'un Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak benimsemesi arasındaki keskin zıtlığa dikkat çekerek, dijital varlıkların benimsenmesi ve kabul edilmesinde küresel bir uçurum olduğunu öne sürdü.

Dolar gibi geleneksel para birimlerine sabitlenerek istikrar sağlamak üzere tasarlanan sabit coinlere olan mevcut güvene rağmen Draper, bunların rolünün geçici olduğuna inanıyor. Doların değerindeki potansiyel istikrarsızlığın Bitcoin'e daha geniş bir geçişe yol açabileceği bir senaryo öngörüyor. Draper'ın Bitcoin'in geleceğine duyduğu güven, merkezi kurumlar yerine teknoloji aracılığıyla güveni teşvik eden merkezi olmayan yapısından kaynaklanıyor.

Risk sermayedarının Bitcoin'in değer artışına ilişkin iyimser öngörüsü, kripto para biriminin daha fazla benimsenmesi beklentisine bağlı. Daha fazla insan ve işletme Bitcoin kullanmaya başladıkça, değerinin önemli ölçüde artacağını ve potansiyel olarak tahmin ettiği çeyrek milyon dolar sınırına ulaşacağını öne sürüyor.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ