Sadece 2 hakkı kalan 7 bin Bitcoin’lik cüzdan için “Açarız” teklifi

Sadece 2 hakkı kalan 7 bin Bitcoin’lik cüzdan için “Açarız” teklifi

Ripple şirketinin eski yöneticisi olan Stefan Thomas'ın, içinde 7 bin Bitcoin bulunan cüzdanı için kripto para firması Unciphered'dan teklif geldi
  • Haber Merkezi
  • 26.10.2023 - 10:04
  • Güncelleme : 26.10.2023 - 10:04
Sosyal Medya'da Paylaş

Kripto para dünyasında, erken dönem yatırım yapılan Bitcoin’ler çoğunlukta olmak üzere, kaybedilen varlıklar her zaman konuşulmuştur. Ripple şirketinin eski CTO’su olan Stefan Thomas da bu kişilerden bir tanesi konumunda bulunuyor.

2011 yılında Satoshi Nakamoto tarafından düzenlenen bir yarışmada “Bitcoin nedir?” adlı bir video yapması karşılığında 7002 BTC ödül olan Thomas daha sonra ise bu BTC’leri IronKey adlı, üst düzey korumalı bir cüzdana göndermişti. Cüzdan, 10 kezden fazla hatalı şifre girilmesi durumunda, içindeki Bitcoin’leri yok etmesiyle biliniyor. Şifrelerini kaybeden Thomas ise şu ana kadar 8 kez hatalı denemede bulundu ve sadece 2 hakkı kaldı.

“Biz bu BTC’lere ulaşırız”

Unciphered adlı ve kripto paraları geri elde etme üzerine yoğunlaşan şirket ise X hesabından yazdığı tweet’te Thomas’ın erişemediği cüzdandaki BTC’leri kurtarabileceğini iddia etti. Şirketin hesbından “Stefan Thomas’a açık mektup. Cüzdanki BTC’leri almak için yardım etmek isiyoruz” denildi.

Şirket daha önce bu tarz cüzdanlara erişim sağlamayı başardığını ve 10 deneme hakkını baypas ederek, 200 trilyon defa yapılan denemelerin ardından şifrelere ulaşacak teknolojiye sahip olduğunu iddia ediyor.

Son olarak 10 Temmuz günü tweet attığı görülen Thomas’tan ise konuyla ilgili henüz bir yanıt gelmedi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ