Santiment’ten Kritik Rapor Geldi: Boğa Dönemi İçin Bu Tarihe Dikkat!

Santiment’ten Kritik Rapor Geldi: Boğa Dönemi İçin Bu Tarihe Dikkat!

Veri analiz firması Santiment açıkladığı raporlarda Bitcoin'in (BTC) güncel verilerini paylaşarak, boğa dönemi için bu tarihe dikkat çekti!
  • Haber Merkezi
  • 5.01.2023 - 10:21
  • Güncelleme : 5.01.2023 - 10:21
Sosyal Medya'da Paylaş
Kripto para veri analiz firması olan Santiment, bazı katalizörlerin beklenen bir sonraki boğa piyasasını başlatabileceğini belirtti.

Bitcoin İlgisi

Popüler kripto para şirketi Santiment, yeni bir analizinde piyasaların yükselmesi durumunda kripto para birimleriyle ilgili sosyal medya tartışmalarının mevcut konumda olduğundan daha fazla Bitcoin’e (BTC) odaklandığını belirtti.

Analitik firması, 2022 yılının ikinci yarısında kripto para birimleri tartışmalarının 1/6 ila 1/8’inin Bitcoin’e odaklandığını, ancak bu sayının ideal piyasa koşullarında tipik olarak 1/5 olması gerektiğini öne sürdü. Yayınladığı verilerin ardından şirket konu hakkında açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Açıklanan grafikte gösterildiği gibi, yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinin ne zaman tutarlı bir şekilde başa baş çizgisinin üzerine çıkmaya başladığını görelim. Bu sinyal, zaman geçtikçe ve eski FTX kurucularına karşı adalet yerini buldukça borsalardaki bir miktar güvensizlikle birlikte, yeni bir yıla girerken toparlanma için bir reçete olmalı.

 

“Birikim Yılı”

Piyasa değerine göre en büyük altcoin olan Bitcoin yazı kaleme alındığında 16.726 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ayrıca lider kripto para birimi Bitcoin Kasım 2021 tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan %75 oranından fazla düştü. Ayrıca Santiment, 2022 yılının Bitcoin’in dört yıllık döngüsünde “Birikim Yılı”nı temsil ettiğini de belirtti. Santiment konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

2014, 2018 ve 2022, BTC’nin şu anki 14 yılı boyunca tarihsel olarak kötü yıllarıydı. Ve hepsinin, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşan (2013, 2017, 2021) harika, aşırı yükseliş yıllarının ardından gelmesi tesadüf değil. Fiyatların yükselip yükselmeyeceğini tahmin etmek için mükemmel bir alfa barometresi olmasa da, her dört yılda bir coşkulu bir aşamanın ardından korkulu, kar elde etme aşaması görme modeli oldukça öngörülebilir hale geldi.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ